Ντου της ΕΛ.ΑΣ. σε 3 σπίτια υπό κατάληψη στα Εξάρχεια - Μεγάλη επιχείρηση το ξημέρωμα που «οι καταληψίες ήταν κουρασμένοι»

Επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποίησε  το πρωί της Πέμπτης η ΕΛΑΣ λίγες ώρες μετά  το φιάσκο με την επιχείρηση των λιμενικών που οδήγησε στον τραυματισμό και την αφαίρεση του οπλισμού σε δύο εξ αυτών.

Η επιχείρηση των αστυνομικών εστιάστηκε σε τρια κτήρια που τελούν υπό κατάληψη από μετανάστες στην οδό Τζαβέλλα και την οδό Σολωμού. Κατά πληροφορίες στα κτήρια γινόταν και διακίνηση ναρκωτικών. Επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και σε σπίτι στα Εξάρχεια από το οποίο έχει κατασχθεί και ποσότητα κάνναβης.

Σύμφωνα με έναν από τους ιδιοκτήτες των κτηρίων που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η επιχείρηση ξεκίνησε μετά τη δικαστική εντολή που βγήκε ύστερα από δικό του αίτημα καθώς από την 17η Νοέμβρη οπότε και κατελήφθησαν δεν μπορούσε να είχε πρόσβαση στην περιουσία του!

Όπως είπε=: «Είχαμε ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία δεν ήρθε ποτέ. Από τότε δεν πήγαμε ποτέ στο κτίριο ιδιοκτησίας μας. Πήγαμε στον εισαγγελέα ο οποίος έδωσε εντολή εκκένωσης. Είχαμε πάει και στη ΓΑΔΑ, και στο υπουργείο και κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να προστατεύσουμε την περιουσία μας. Το κτίριο το είχαμε νοικιασμένο στο Δημόσιο Ψυχιατρείο, έμεινε 10 μέρες κενό, το ασφαλίσαμε με μέτρα προστασίας και την 17η Νοέμβρη έγινε η κατάληψη. Τώρα που άδειασε θα βάλουμε συνεργεία να το προστατεύσουμε καλύτερα». Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την οχύρωσή του προκειμένου να αποτρέψει μια εκ νέου κατάληψή του μέχρι το βράδυ.
Εως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 90 προσαγωγές από τις δύο καταλήψεις ενώ στο σπίτι που ερευνήθηκε έγιναν τρεις συλλήψεις.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ της ομοσπονδίας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος είπε ότι «πρόκειται για ένα από τα 60 κτήρια που βρίσκοται υπο κατάληψη».

Εξηγώντας γιατί έγινε η επιχείρηση πρωινές ώρες ο κ. Μαυροειδάκος είπε με νόημα ότι «τους βρίσκουμε “κουρασμένους” αυτές τις ώρες».

Ωστόσο ο ίδιος παρατήρησε ότι «αν το μεσημέρι γίνει πάλι κατάληψη, δεν θα έχει γίνει τίποτα».

Εντωμεταξύ στις 6 το απόγευμα κάτοικοι των Εξαρχείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με σύνθημα «Τα Εξάρχεια ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βία, την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.