Τι λέει η Εισαγγελέας, που μετείχε στην έρευνα του κλιμακίου του Λιμενικού στα Εξάρχεια για την επίθεση που δέχτηκαν...

Νέα στοιχεία για την επιχείρηση που έκανε κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια,το οποίο και επίθεση από ομάδα ενόπλων βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η επιχείρηση, σύμφωνα και με την αναφορά εισαγγελέως που ήταν παρούσα στην επιχείρηση, διήρκεσε περίπου 8 λεπτά. Μετά την επίθεση, η ίδια παρότι αρχικά είχε διαρρεύσει, ότι αγνοούνταν φυγαδεύτηκε από τους λιμενικούς.

«Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τυφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια ,ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους», αναφέρει.

Πάντως, λιμενικός που μετείχε στην επιχείρηση επιμένει ότι πριν γίνει η είσοδος στο κτίριο οι αξιωματικοί είχαν λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας. Στη συνέχεια, ενημέρωσαν το ΑΤ Εξαρχείων. Ωστόσο, η απάντηση των αστυνομικών στη συνδρομή ήταν αρνητική, λόγω έλλειψης ατόμων και ο επικεφαλής παραπέμφθηκε να επικοινωνήσει με την Άμεση Δράση.

Ο Σύρος που συνελήφθη και από τον οποίο ξεκίνησε η επιχείρηση έχει δηλώσει μεταμέλεια και δηλώνει ότι προτίθεται να συνδράμει στις έρευνες των αρχών. Η Μαροκινή που συνελήφθη κατά την επιχείρηση στα Εξάρχεια αρνείται να υπογράψει και δηλώνει πως θα απολογηθεί στον ανακριτή.