Μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Διαβατά, έξω από τη δομή φιλοξενίας, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου. Δυστυxώς, η ανάρτηση ήταν…fake, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να  εμποδίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος,να προχωρήσει προς τα σύνορα.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ζημιές υπέστη αυτοκίνητο τηλεοπτικού σταθμού, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές και μια σύλληψη ενός 37χρονου Ιρακινού.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης ανέφεραν ότι «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

Οι περίπου 600 πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα έξω από το κέντρο των Διαβατών μέσα σε σκηνές, ενώ άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν, ελπίζοντας να ξεκινήσουν σήμερα την πορεία τους με κατεύθυνση τα σύνορα με τα Σκόπια. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει αποκλείσει περιμετρικά την περιοχή,