Επεισοδιακή νύχτα στα Διαβατά: Χημικά και πετροπόλεμος μεταξύ προσφύγων και ΜΑΤ (Video)

Επεισόδια μεταξύ ομάδων προσφύγων – μεταναστών και τις αστυνομικές δυνάμεις, σημειώθηκε στα Διαβατά, με τους μετανάστες να πετούν αντικείμενα προς τα όργανα της τάξης οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και  σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο.

Περισσότεροι από 500 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και οικογένειες, έχουν κατασκηνώσει έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά ενώ στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ συνεχώς καταφτάνουν στο σημείο και άλλοι αλλοδαποί, πολλοί από τους οποίους με τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Όπως είπαν ορισμένοι από αυτούς στη ThessNews.gr και την Ελισάβετ Σταυριανίδου, τις επόμενες ώρες προτίθενται να συγκεντρωθούν στο σημείο τόσο από άλλες δομές φιλοξενίας, όσο και από τη δομή Αναγνωστοπούλου, με απώτερο στόχο, όπως είπαν, αύριο το πρωί να ξεκινήσουν για την Ειδομένη, ώστε να διέλθουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, υπάρχει τις τελευταίες ώρες μία φήμη η οποία «διακινείται» μέσω Facebook, πως εάν συγκεντρωθούν πολλοί μετανάστες στο σημείο,  τότε οι αρχές θα αναγκαστούν να ανοίξουν τα σύνορα.


Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση με τρόπο, ώστε να μη δημιουργηθεί ένταση, λόγω και της παρουσίας οικογενειών και παιδιών στο σημείο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Συμμαχική Οδό, στο ύψος της δομής, έχει διακοπή, καθώς η ένταση δεν έχει εκτονωθεί και νέα επεισόδια, σημειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο σημείο.

 

Προτεινόμενα για εσάς