Πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετούν τον Βασίλη Λυριτζή - Την Τετάρτη στις 15:00 η πολιτική κηδεία του λαοφιλούς δημοσιογράφου

Ο γνωστός και αγαπημένος σε συναδέλφους και κοινό, δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής «έφυγε» τα ξημερώματα της Τρίτης, χτυπημένος από τον καρκίνο στα 62 του χρόνια, μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο. 

Την είδηση ανακοίνωσε ο επί χρόνια συνεργάτης του και κουμπάρος του, Δημήτρης Οικονόμου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΊ. «Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά. «Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα» αποκάλυψε στη συνέχεια μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γνωστός δημοσιογράφος.

Συντετριμμένος εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τον πρόωρο χαμό του επί χρόνια συνεργάτη και κουμπάρου του, Βασίλη Λυριτζή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βασίλης Λυριτζής

«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.. «Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα» αποκάλυψε στη συνέχεια μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γνωστός δημοσιογράφος.

Το Ύστατο Χαίρε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε ειδική ανακοίνωση για τον πρόωρο θάνατο του καλού συναδέλφου, εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη του δημοσιογραφικού κόσμου για την απώλεια του έγκριτου δημοσιογράφου και ανακοίνωσε ότι η πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή,  θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο στις 3 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης η οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή παρακαλεί αντί στεφάνων, να κατατεθούν εισφορές στo Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».

Γιώργος Παπαδάκης: «Καλό ταξίδι αδερφέ»

Συγκλονισμένος ο Γιώργος Παπαδάκης από τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, στο ξεκίνημα της εκπομπής «λύγισε» στον αέρα και για αρκετά δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να μιλήσει.

«Θα μας επιτρέψετε παρ’ ότι κάθε πρωί προσπαθούμε να σας φτιάξουμε τη διάθεση να ξεκινήσουμε με μια μεγάλη απώλεια. Ο Βασίλης Λυριτζής, ο καλός συνάδελφος και φίλος, άφησε σήμερα τα ξημερώματα τη ζωή του χτυπημένος από τον καρκίνο.

Α ρε Βασίλη… Χρόνια με τον Βασίλη μαζί με τον Δημήτρη, συνοδοιπόροι στην πρωινή ενημέρωση… Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένα εξαιρετικό παιδί, αφήνει πίσω οικογένεια. Να συλλυπηθούμε την οικογένειά του. Καλό ταξίδι αδερφέ και καλή δύναμη, Δημήτρη ξέρω πάρα πολύ καλά…

Εδώ είμαστε συγκλονισμένοι εμείς, πόσο μάλλον εσύ που είσαστε συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια. Δούλεψε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ μαζί μας στην πρωινή ενημέρωση. Πάντα αξιοπρεπής, πάντα φίλος. Καλό ταξίδι αδερφέ, καλό ταξίδι! Δεν θέλω να πω περισσότερα, στην τηλεόραση ο ρόλος είναι άχαρος όταν ανακοινώνεις τέτοιες ειδήσεις» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης:

 

Νίκος Χατζηνικολάου: «Βασίλη, καλό σου ταξίδι»

Υπήρξε ένας εκλεκτός συνάδελφος με πολύχρονη σημαντική πορεία, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος υψηλού ήθους».  «Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του γνωστού και επιτυχημένου δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα χτυπημένος από τον καρκίνο. Υπήρξε ένας εκλεκτός συνάδελφος με πολύχρονη σημαντική πορεία, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος υψηλού ήθους. Βασίλη, καλό σου ταξίδι», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Το αντίο της Έλενας Ακρίτα

Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Λυριτζή προκάλεσε θλίψη στο δημοσιογραφικό -και όχι μόνο- κόσμο. Η Έλενα Ακρίτα δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και με λόγια συγκινητικά τον αποχαιρετά ενώ δηλώνει για ποιο λόγο τον θαύμαζε.

«Ο Βασίλης Λυριτζής, που ξημερώματα έφυγε από τη ζωή, ήταν από τους λίγους συναδέλφους που όλοι στον χώρο μας εκτιμούσαμε ιδιαίτερα. Είχε ήθος, ακεραιότητα, είχε ποιότητα. Δεν μάσαγε τα λόγια του, δεν έκανε εκπτώσεις, δεν χαμήλωνε το ανάστημα του. Δεν έγερνε κατά πού φυσάει ο άνεμος ο Βασίλης κι αυτό είναι σπάνιο, σπανιότατο στην δημοσιογραφία των καιρών. Τον αποχαιρετώ με θλίψη βαθιά και ειλικρινή. Συλλυπητήρια στην γυναίκα του, τα παιδιά του και τον αδελφό του Δημήτρη Οικονόμου». έγραψε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Το βιογραφικό του Βασίλη Λυριτζή

Αποτέλεσμα εικόνας για Βασίλης Λυριτζής

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο μετακινήθηκε βορειότερα για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης, επέστρεψε στην Αθήνα και τη «μάχιμη» δημοσιογραφία.

Στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61.

Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δ. Οικονόμου αναλαμβάνει την πρωινή εκπομπή του σταθμού «Πρώτη Γραμμή». Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα το www.flash.gr.

Το επόμενο δημοσιογραφικό κεφάλαιο για τον Βασίλη Λυριτζή εκτός από ήχο αποκτά και εικόνα. Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στο μετερίζι της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους, καθώς ο Βασίλης αποχωρεί.

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις σελίδες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

Το politisonline.com εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου συναδέλφου Βασίλη Λυριτζή…