Προφυλακιστέα η 45χρονη δικηγόρος που κατηγορείται για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών - Απολογείται και ο 65χρονος νομικός για την ίδια υπόθεση

Στις φυλακές οδηγείται η 45χρονη δικηγόρος η οποία συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή και σήμερα μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα.

Η κατηγορούμενη δικηγόρος αρνήθηκε την πράξη που της αποδίδεται και ακολούθως ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή απολογείται ο 65χρόνος δικηγόρος ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση.

Στο μεταξύ, ο γνωστός ποινικολόγος, Μάκης Βορίδης, συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ήταν στόχος του Κλοντιάν Λεκοτσάι και της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς τα μέλη της σκόπευαν να του επιτεθούν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου για τη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου.

Το παραπάνω προέκυψε από τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης και το σχέδιο απόδρασης του γνωστού βαρυποινίτη, με την εξωτερική βοήθεια της γυναίκας δικηγόρου, από δικαστική αίθουσα.

Από τις συνομιλίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία προκύπτει πως οι κρατούμενοι σχεδίαζαν να επιτεθούν μέσα στις δικαστικές αίθουσες και σε άλλους συνηγόρους των θυμάτων τους.

Σχέδιο απόδρασης του γνωστού βαρυποινίτη Κλοντιάν Λεκοτσάι, με την εξωτερική βοήθεια της γυναίκας δικηγόρου, από δικαστική αίθουσα όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποκάλυψε η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Το επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξουν νέα εντάλματα σύλληψης από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», στην οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Οδηγίες απόδρασης

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο βαρυποινίτης, γνωστός και ως «αρχηγός» των φυλακών Κορυδαλλού, λάμβανε οδηγίες από τη δικηγόρο -η οποία δεν τον εκπροσωπούσε σε καμία δίκη- για το πώς θα καταφέρει να αποδράσει από τη δικαστική αίθουσα όπου επρόκειτο να μεταχθεί.

Η ίδια στις συνομιλίες εμφανίζεται να αναφέρει στο διαβόητο κακοποιό ακόμη και τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει για να δραπετεύσει από την αίθουσα.

Χαρακτηριστική είναι και η φράση της από μία συνομιλία της με το βαρυποινίτη, που αποκάλυψε το Cnn Greece, στην οποία η δικηγόρος που συνελήφθη φέρεται να του δίνει τις εξής οδηγίες: «…Εκεί που κάθεσαι δευτερόλεπτα θες και βγήκες έξω. Ξέρεις τι είναι πίσω από εκεί που κάθεσαι;

Είναι μια κενή αίθουσα, μετά έχει ένα κλουβί-φυλάκιο που δεν ελέγχει κανένας και μετά βγήκες έξω».

Ο κακοποιός ήταν αποφασισμένος να «περάσει» στην αίθουσα του δικαστηρίου ακόμη και… λάμες, όπως επίσης και μαχαίρια, για να μπορέσει να αποδράσει πιο εύκολα. Είναι ενδεικτικό πως ήθελε να μετατρέψει στυλό σε αυτοσχέδιες λάμες.

Μάλιστα είχε πει στη δικηγόρο: «Όταν έρθεις, θέλω να μου φέρεις από αυτά τα στυλό που έχουν νερό μέσα. Έναν κόκκινο και έναν μπλε».

Συνομιλίες

Ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε σοκαριστικές συνομιλίες του άλλου δικηγόρου που συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα με το βαρυποινίτη:

Βαρυποινίτης: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Δικηγόρος: Θα κοιτάξω…

Βαρυποινίτης: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μ…

Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.

Σε άλλη συνομιλία, που συμπεριλήφθηκε στην ογκωδέστατη δικογραφία, ο βαρυποινίτης φέρεται να είχε δεχθεί χρήματα από το δικηγόρο:

Κατηγορούμενος: Έλα αδερφούλη μου… Καλά είμαι… Πόσα λεφτά μου έδωσες;

Δικηγόρος: Ε, δεν θυμάμαι… έξι ή επτά.

Κατηγορούμενος – Μέλος μαφίας φυλακών: Και μπαμπάς μου να ήσουνα και αδερφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε και κάνεις εσύ για μένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου. Στο χρωστάω.