Κουκουλοφόροι ξυλοκοπούν πολίτες, στον δρόμο, για να τους ληστέψουν

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν δέκα το βράδυ της Παρασκευής. Η 46χρονη γυναίκα βάδιζε στον παράδρομο της εθνικής οδού,στην Κηφισια, με κατεύθυνση προς το κέντρο της Αθήνας όταν, στη συμβολη με την οδό Καλαμάτας, βλέπει να την πλησιάζει ένα ασημί Hyundai. Ξαφνικά ο οδηγός τραβάει χειρόφρενο και μια άμαδα τριων κουκουλοφόρων πετάγονται εξω και ορμάνε πάνω της. Η γυναίκα δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και οι δράστες αρχίζουν να τη χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και το σώμα. Στη συνέχεια της αρπάζουν την τσάντα που περιείχε 80 ευρώ, ενα τάμπλετ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, μπαίνουν στο ασημί Hyundai και εξαφανίζονται.

Όπως γράφει το protothema συμμορίες κουκουλοφόρων που επιτίθενται σε πολίτες και τους «τσακίζουν στο ξύλο» για να τους ληστέψουν, έχουν γίνει μάστιγα το τελευταίο διάστημα. Οι ληστές με πρωτοφανή αγριότητα χτυπούν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και δεν διστάζουν να γρονθοκοπήσουν ακόμη και ανυπεράσπιστες γυναίκες για να τους αρπάξουν την τσάντα.

Μόνο την Παρασκευή, σημειώθηκαν δυο άγριες επιθεσεις σε Κηφισιά και στο Άλσος Βεΐκου με θύματα την 46χρονη γυναίκα αλλά και έναν 31χρονο άνδρα.

Στο Άλσος Βεΐκου

Μιάμιση ώρα νωρίτερα, στις 20:25 ένας άνδρας 31χρονων που έκανε τη βόλτα του στο Άλσος Βεΐκου μπήκε στο στόχαστρο δυο αδίστακτων κουκουλοφόρων που του επιτέθηκαν και τον έσπασαν στο ξυλο για να του πάρουν τα χρήματα που είχε πάνω του. Οι δράστες, τον κύκλωσαν και αφού τον γρονθοκόπησαν του άρπαξαν το πορτοφόλι που περιείχε χρηματα, και πιστωτικές κάρτες, επιβιβάστηκαν σε μηχανή και διέφυγαν προς τη Νέα Ιωνία.