«Βρες μου λεφτά να πάει το πτώμα στην Αλβανία» - Οι διάλογοι που έκαψαν δύο δικηγόρους

Την περίοδο που η αντιτρομοκρατική εξάρθρωνε το κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, «έπιασε» και συνομιλίες άνδρα δικηγόρου με τον φερόμενο ως αρχηγό της σπείρας ενώ μια γυναίκα  συάδελφός το ανά περιόδους φαινόταν να είναι δικηγόρος του αρχηγού όσο και άλλων ηγετικών στελεχών του κυκλώματος.

Σε  έναν από τους διαλόγους που «έπιασε» ο κοριός και περιλαμβάνεται στην δικογραφία, ο κρατούμενος ζητούσε από τον δικηγόρο λεφτά για να μεταφερθεί το σώμα του Μπάκο στην Αλβανία.

Επίσης, κατά την έρευνα αποκαλύφθηκαν στοιχεία εμπλοκής των δύο  σε κάποιες ενέργειες των Αλβανών μαφιόζων, οι οποίοι εκτελούσαν συμβόλαια. Μετά από αυτά, O ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση, έβγαλε εντάλματα σύλληψης.

 Οι διάλογοι

ΈγκλειστοςΜπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;
ΔικηγόροςΘα κοιτάξω.
ΈγκλειστοςΚαι εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην…. ξέρεις εσύ.

ΔικηγόροςΘα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.

Τα στοιχεία αυτά τα συμπεριέλαβε στην δικογραφία που είχε σχηματίσει και η οποία μεταβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε και τα εντάλματα σύλληψης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί, δολοφονίες, ξέπλυμα χρήματος και πληθώρα άλλων υποθέσεων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 13 ατόμων, εκ των οποίων οι οκτώ είναι Αλβανοί και οι πέντε Έλληνες.

Η «κόζα νόστρα» των φυλακών Κορυδαλλού κινούσε τα νήματα μέσα από τα κελιά, ελέγχοντας όχι μόνο αυτές καθ’ αυτές τις φυλακές σε επίπεδο εγκληματικών πράξεων, αλλά και εκτός του σωφρονιστικού ιδρύματος, με την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, όπως του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, εκβιασμούς για την απόσπαση χρημάτων και πολλών ακόμα.

Η εγκληματική οργάνωση αποκαλύφθηκε μετά την απόδραση μίας ομάδας Αλβανών, την Πρωτοχρονιά, από τον Κορυδαλλό. Εξ αρχής, η υπόθεση θεωρήθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή. Προκειμένου να μείνει μυστική η όλη επιχείρηση, η υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική. Η έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε τόσο εντός, όσο και εκτός Κορυδαλλού.

Στο «παλμαρέ» της «κόζα νόστρα» του Κορυδαλλού περιλαμβάνονται δολοφονίες και εκτελέσεις εντός του καταστήματος κράτησης, η απόπειρα δολοφονίας θαμώνων μαγαζιού στο Μικρολίμανο, στον Πειραιά, το 2014, η εκτέλεση Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου 2017, καθώς και συγκάλυψη αποδράσεων και πολλών ακόμα εγκληματικών ενεργειών.