Έξαλλη η Μοιραράκη: « Δεν υπάρχει καμία διαδικασία πτώχευσης»

Έξαλλη δηλώνει η Μαίρη Μοιραράκη  για το  πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Espresso» σύμφωνα με το οποίο  έχει ήδη καταθέσει αίτηση πτώχευσης για την επιχείρησή της, ενώ, έχει βγει στον πλειστηριασμό και ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της.

 

 

«Ως επιχειρηματίας έχω ένα θέμα με μία τράπεζα. Καταθέσαμε μια αίτηση πτώχευσης, ο πλειστηριασμός δεν έγινε ποτέ. Είχε προσδιοριστεί για τις 12 Φεβρουαρίου και ματαιώθηκε. Με την τράπεζα έχουμε έρθει σε πλήρη συμφωνία και πρέπει να σας πω μεγαλοφώνως ότι δεν υπάρχει καμία και δεν πρόκειται να βγει καμία πτωχευτική απόφαση για την επιχείρησή μου. Η δημοσιογράφος που το έγραψε όφειλε να με πάρει ένα τηλέφωνο να της δώσω όλα τα στοιχεία και μετά να γράψει αυτό το κακόβουλο άρθρο και να μη σκυλεύεται ο αγώνας μιας επιχειρηματία που έχει αρχίσει από το μηδέν μέχρι σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δέσποινα Μοιραράκη στην τηλεοπτική εκπομπή Happy Day του Alpha.

«Αυτός ήταν ένας επιχειρηματικός ελιγμός προκειμένου να έρθουμε σε συνεννόηση με την τράπεζα και μάλιστα επετεύχθη. Όλα ρέουν κανονικά, ματαιώνεται η πτώχευση. Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός! Ματαιώθηκε! Θα κάνω μήνυση γιατί όφειλε η δημοσιογράφος να με πάρει ένα τηλέφωνο και να με ρωτήσει. Τρελάθηκα! Έτρεχα σαν τρελή να πάρω την εφημερίδα. Είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα;», πρόσθεσε η κ. Μοιραράκη.

Το ρεπορτάζ της Espresso

Σύμφωνα με την Espresso, η Δέσποινα Μοιραράκη εδώ και ένα μήνα είχε καταθέσει  ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, dήλωση παύσης πληρωμών

Πιο αναλυτικά, την 1η Φεβρουαρίου, ως νόμιμη εκπρόσωπος της ανωνύμου εμπορικής εταιρείας εισαγωγών και εξαγωγών υφασμάτων, ενδυμάτων, επίπλων, έργων τέχνης και ταπήτων με τον διακριτικό τίτλο Δέσποινα Μοιραράκη Α.Ε., η γνωστή επιχειρηματίας κατέθεσε το σχετικό δικόγραφο δηλώνοντας πως αδυνατεί να εκπληρώνει κανονικά τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της.

Ωστόσο, την ημέρα της συζήτησής της στο δικαστήριο η δικηγόρος της υπέβαλε αίτημα αναβολής προκειμένου να υπάρξει μια συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες, όπως ανέφερε.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς