«Νομίζουν ότι είμαι τσιγκούνης, αλλά εγώ προσέχω με τα χρήματα γιατί ξέρω την αξία τους»

Την αγάπη του για την Ελλάδα, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά με συνέντευξή του στο  ΕSPN ο Θανάσης  Αντετοκούνμπο. «Όταν βλέπω την ελληνική σημαία σκέφτομαι πάντα την παιδική μου ηλικία, τον εαυτό μου και το πώς μεγάλωσα στην Ελλάδα. Με την σημαία της Νιγηρίας ξέρω ότι οι γονείς μου είναι περήφανοι και ο πατέρας μου έχει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο.» είπε ο παίκτης του NBA, αναφερόμενος μάλιστα και σε ένα περιστατικό που τον συγκίνησε:

«Μερικές μέρες νωρίτερα, είδα έναν άνθρωπο να κρατά μία σημαία της Ελλάδας και της Νιγηρίας. Ήταν από τις καλύτερες στιγμές μου στο ΝΒΑ. Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι είμαι εκπρόσωπος και των δύο χωρών, είναι σημαντικό».

«Το να μένω κοντά στις ρίζες μου και να εκπροσωπώ τις δύο πατρίδες μου είναι σημαντικό. Συνήθως βλέπω ελληνικές σημαίες.

Δεν θα αλλάξει το ΝΒΑ το ποιος είμαι. Δεν θα με αλλάξει κανείς, ούτε τα media ούτε τίποτα. Ξέρω από πού προέρχεται η οικογένειά μου και τι πέρασα. Πάντα αστειεύομαι με τα μικρότερα αδέρφια μου. Με ρωτάνε πότε αποκτήσω προφορά και λέω «αυτός είμαι». Έχω περηφάνια για εμένα, την οικογένειά μου και έτσι θα συνεχίσει να είναι», τόνισε.

Μιλώντας για την σχέση του με τα χρήματα είπε;«Ξοδεύω πολλά χρήματα για την οικογένειά μου, όχι για τον εαυτό μου. Πολλοί νομίζουν ότι είμαι τσιγκούνης. Προσέχω με τα χρήματα γιατί γνωρίζω την αξία τους. Πολλοί έξω πιστεύουν ότι στο ΝΒΑ οι παίκτες βγάζουν χρήματα και τα ξοδεύουν κάνοντας αυτό που θέλουν. Με τον τρόπο που μεγάλωσα και πάλεψα στην ζωή μου κάθε μέρα για να έχω χρήματα, ακόμα αν έχω έσοδα από συμβόλαια και διαφημίσεις, ποτέ δεν θα ξεχάσω την αξία τους.

«Το ενοίκιό μας ήταν 300 ευρώ. Έπρεπε να βγάζουμε τόσα χρήματα για να το πληρώνουμε. Μετά ήμασταν έξω για 10-15 ευρώ για να αγοράσουμε φαγητό και να φάμε» θυμάται

Η πρώτη φορά που αγόρασα εισιτήριο πρώτης τάξης σε αεροπλάνο ήταν στον 4ο χρόνο μου στο ΝΒΑ, μετά το συμβόλαιο που υπέγραψα. Πλέον γίνεται αυτό με την οικογένειά μου. Όταν είσαι ρούκι δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Αν τραυματιστείς μπορεί να μην έχεις συμβόλαιο στο μέλλον. Τα πρώτα 2-3 χρόνια πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Πρέπει να είμαι υγιής και να κάνω ό,τι νομίζω. Δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο. Εγώ αποταμιεύω για πολύ καιρό, να παρέχω για την οικογένειά μου τώρα αλλά και στο μέλλον»