Αυστηρό διάβημα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι

Αυστηρότατο ήταν το διάβημα που επιδόθηκε στον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα για το περιστατικό παρενόχλησης του Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι.

Θυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως Τούρκικα μαχητικά την ώρα που ο ίδιος μετέβαινε στο ακριτικό νησί, παρενόχλησαν το ελικόπτερο το οποίο τον μετέφερε, ενώ στην συνέχεια απογειώθηκαν τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία τα αναχαίτισαν. Μέχρι να έρθουν τα ελληνικά μαχητικά το ελικόπτερο χρειάστηκε να κάνει ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει τους Τούρκους.

«Καίτε τζάμπα κηροζίνη και βενζίνη», είπε απευθυνόμενος στους Τούρκους ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πάει ακόμα και κολυμπώντας στα ελληνικά νησιά», είπε ακόμα.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:

Από την πλευρά τους πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας με πληροφορίες τους στο πρακτορείο Ανατολή απάντησαν στις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την παρενόχληση στο ελικόπτερο του στο Αγαθονήσι.

«Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια παρενόχλησης από τα τουρκικά μαχητικά, τα αεροσκάφη μας έκαναν τα συνηθισμένα τους καθήκοντα» αναφέρουν οι τουρκικές πηγές.

Ο τουρκικός Τύπος θυμίζουμε, σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα νωρίτερα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήγε σε… τουρκικό νησί, καθώς το Αγαθονήσι ανήκει στην περιφέρεια του… Αϊδινίου σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu.

Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική εφημερίδα, η πρόκληση ήταν διπλή καθώς από από τη μια μεριά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή. Υπενθυμίζεται ότι η Sozcu απηχεί τις απόψεις της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Η εφημερίδα Aksam αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μετά τις αναφορές της Αθήνας περί παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε άμεση διάψευση και άμεση απάντηση από την Άγκυρα.

Τέλος, η εφηερίδα Cumhuriyet με «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδο αναφέρει «Απάντηση στην Αθήνα για την »παρενόχληση»».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος