Γιάννης Πατίστας: Πέθανε ο πρώτος βασιλιάς της ομορφιάς στην Ελλάδα

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Γιάννης Πατίστας άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη σύζυγό του Λίτσα Πατίστα.

Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Γιάννη Πατίστα ξεκίνησε από ένα κατάστημα στην Αθήνα για να κυριαρχήσει στον χώρο της ομορφιάς μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Από την Αίγινα στην Πλάκα

Ο Γιάννης Πατίστας είχε γεννηθεί στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλάκα.

Εκεί, όπως ο ίδιος είχε αφηγηθεί, πήρε τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά του από τον αδερφό της μητέρα του, Σπύρο Ζαχαρία.

Ο θείος του είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του Γιάννη άνοιξαν το 1915 το πρώτο αρωματοπωλείο.

Μεγαλώνοντας, ο Γιάννης Πατίστας αν και σπούδασε οικονομικά, αποφάσισε να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του στο κατάστημα της Ευρυπίδου 4, το οποίο τελικά κληρονόμησε και «απογείωσε».

Το μακιγιάζ της Max Factor και η απογείωση

Οταν η Max Factor έβγαλε το πρώτο της μακιγιάζ, ο Πατίστας ήταν αυτός που το έφερε στο κατάστημά του, αρχίζοντας έτσι να χτίζει την αυτοκρατορία του.

Η πορεία του καταστήματος και του brand Πατίστας ήταν θεαματική και όλες οι επώνυμες Ελληνίδες της εποχής ήταν πελάτισσές του.

Ο ίδιος ο Γιάννης Πατίστας βρισκόταν συνεχώς στο μαγαζί του και φρόντιζε προσωπικά πολλές από τις γυναίκες που τον προτιμούσαν ακόμα και για συμβουλές ομορφιάς.

Δείτε μία από τις ιστορικές διαφημίσεις του: