Μέχρι και επίθεση με drones φοβήθηκαν στην κυβέρνηση - Αστακός η Αθήνα για την παρέλαση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με τις Αρχές να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό.

Τα σενάρια που έχει εξετάσει η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» είναι: ένδεχόμενο επίθεσης με drone που μπορεί να ρίξει μπογιές, προσπάθεια κάποιων να αποτρέψουν τους 21 κανονιοβολισμούς που ρίχνονται κάθε τέτοια ημέρα στον Λυκαβηττό, ή ακόμη και παρέμβασης ατόμων που θα έχουν ντυθεί τσολιάδες (!) προκειμένου να παρεισφρήσουν στην παρέλαση για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εξού και η ανάπτυξη, περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας 1.600 αστυνομικών με στόχο να αποτρέψουν κάθε εκδήλωση αποδοκιμασιών κατά κυβερνητικών στελεχών

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη πιθανή είναι η εκδήλωση επεισοδίων στις παρελάσεις της Πέλλας, της Κατερίνης, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, και άλλων πόλεων της βόρειας Ελλάδας.

Επιπλέον έχει  δημιουργηθεί λίστα με φωτογραφίες μεμονωμένων ατόμων και ομάδων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Να σημειωθεί πως επεισόδια σημειώθηκαν στην Καλλιθέα, όταν ομάδα 50 ακροδεξιών και νεοναζί θέλησε να προκαλέσει ένταση λίγο πριν από την παρέλαση.Οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεοναζί που θέλησαν να προκαλέσουν τα επεισόδια κι εκείνοι «απάντησαν» ρίχνοντάς τους μολότοφ!