Έγκλημα στη Βουλιαγμένη - Μετανιωμένος ζητά συγνώμη ο ταξιτζής: «Όλα ερμηνεύθηκαν λάθος. Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος» - (Video)

Μετανιωμένος εμφανίστηκε  σήμερα ο οδηγός ταξί που αρνήθηκε να μεταφέρει την τραυματισμένη γυναίκα στη Βουλιαγμένη και κάνοντας εκ νέου δηλώσεις για την εμπλοκή του στο αναπάντεχο συμβάν, λύγισε σήμερα μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η ενέργεια του και οι χθεσινές δηλώσεις του, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ισχυρίστηκε ότι όσα είπε χθες παρερμηνεύθηκανκαι όσα έκανε όταν το θύμα της επίθεσης προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο του τα έκανε επειδή τα είχε χάσει..

«Περίμενα πελάτη σε προκαθορισμένο ραντεβού δεν κατάλαβα τι έγινε… Πανικοβλήθηκα από τους πυροβολισμούς… » «Όλα ερμηνεύθηκαν λάθος… Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος» ισχυρίστηκε σήμερα.

Δείτε το video:

Υπενθυμίζεται ότι ζητήθηκε πειθαρχικός έλεγχος για τον αυτοκινητιστή που αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια στη γυναίκα, που πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της χθες στη Βουλιαγμένη, για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη,  από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Ο υπουργός ζητά άμεσες ενέργειες για τον έλεγχο της τήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΕΔΧ οχημάτων και την επιβολή πειθαρχικών μέτρων στους οδηγούς, ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές αλλά και την εφαρμογή των αυστηρών ποινών που προβλέπει ο νόμος.

Οργή του ΣΑΤΑ για τον ταξιτζή που δεν βοήθησε το θύμα στο Ελληνικό

Με ανακοίνωσή του, όμως και ο ΣΑΤΑ καταδίκασε το περιστατικό και ζήτησε από το υπουργείο Μεταφορών να του αφαιρέσει την άδεια.

Η ανακοίνωση:

«Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του.

Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του οδηγού ταξί και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη.

Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας».