Απόπειρα αρπαγής βρέφους και ληστεία κατήγγειλαν η ανιψιά και η σύζυγος του Ν. Ταχιάου, μέρα μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη!

Απόπειρα αρπαγής βρέφους και ληστείας κατήγγειλαν στην Αστυνομία, μία 46χρονη και μία 32χρονη, συγγενείς μάλιστα και δύο γυναίκες, του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΧΙΆΟΥ μωρό

Πρόκειται για την ανιψιά του υποψήφιου δημάρχου, Νίκου Ταχιάου, Ιωάννα Υφαντίδου, η οποία βρισκόταν με τη θεία της και σύζυγο του πολιτικού.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, στις 15:30 το μεσημέρι στην πλατεία Τσιρογιάννη, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, δύο αλλοδαποί με τη χρήση βίας, προσπάθησαν να αρπάξουν αρχικά μια τσάντα και στη συνέχεια, γεγονός απολύτως σοκαριστικό, το βρέφος, ηλικίας 9 μηνών, που κρατούσε στα χέρια της η 32χρονη.

Οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και ευτυχώς προσέτρεξαν περαστικοί και θαμώνες των κοντινών καταστημάτων, ενώ στο σημείο έφτασαν και άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από αναζητήσεις προσήχθη 23χρονος Λίβυος, ο οποίος και συνελήφθη για το περιστατικό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου φερόμενου ως δράστη.

Η κα Υφαντίδου προέβη στην εξής ανάρτηση στο facebook:

Ioanna Yfantidou: “Επειδή εγώ είμαι η μάνα του βρέφους, τα μισά τα λέτε λάθος! Προσπάθησαν να αρπάξουν την τσάντα της θείας μου και από εμένα το μωρό αλλά ήδη τους κυνηγούσε ένας πολίτης γιατί είχε προσπαθήσει πριν να κλέψει μια κοπέλα κάτω από τον Λευκό Πύργο. Ο ένας που πιάστηκε, ο Λίβυος είχε αφεθεί σήμερα το πρωί ελεύθερος για κλοπή! Ο άλλος, ο Σύριος αναζητείται. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο όχι αμέσως όπως λέτε, αλλά 20 ολόκληρα λεπτά μετά, παρότι τους είπα ότι προσπάθησαν να αρπάξουν το παιδί μου. Το κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης χωρίς ούτε έναν αστυνομικό. Εκατοντάδες κόσμου, παιδιών και περιμένουμε από τους σερβιτόρους των μαγαζιών να πιάσουν τους δράστες”.