Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος - Θρήνος για τον «τυφώνα»

Σε πένθος βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ολόκληρη η Παναθηναϊκή οικογένεια, μετά το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενός από τους πιο ιστορικούς και εμβληματικούς ηγέτες στην ιστορία του συλλόγου.

Λίγους μήνες μετά τον αδερφό του Παύλο, έφυγε από τη ζωή και ο έτερος άνθρωπος που μετέτρεψε τους «πράσινους» σε αυτοκρατορία στο μπάσκετ και χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό τις περισσότερες διακρίσεις που έχει λάβει ποτέ, οποιοδήποτε τμήμα σε οποιοδήποτε άθλημα.

«Τυφώνας αλλά και ευσυγκίνητος»

Ήταν παράλληλα και ο πιο αγαπητός σε όλους τους φίλους του Τριφυλλιού, αλλά είχε την εκτίμηση και όλης της φίλαθλης κοινής γνώμης, μιλώντας πάντως με σεβασμό για όλους του αντιπάλους.

Μαζί με τα αδέρφια του Παύλο και Κώστα έφτιαξαν μιας από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτοδημιούργητοι που κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στο ελληνικό επιχειρείν.

Αλλά ταυτόχρονα ο Θανάσης και ο Παύλος λάτρεψαν τον Παναθηναϊκό κι έφτιαξαν μια σπουδαία ομάδα στο μπάσκετ οδηγώντας την στην κορυφή της Ευρώπης για έξι φορές. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ιδιαίτερα αυθόρμητος, ένας χείμμαρος, ένας «τυφώνας» όπως τον έλεγαν οι οπαδοί της ομάδας. Αλλά κι ένας ευσυγκίνητος άνθρωπος που έκλαιγε στις χαρές του Παναθηναϊκού.

Στην κηδεία του αδερφού του, Παύλου

Τρεις θάνατοι

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έμελλε να πεθάνουν και οι τρεις αδερφοί της οικογένειας: στις 29 Απριλίου 2018 πέθανε ο Κώστας, στις 10 Ιουνίου 2018 ο Παύλος και στις 19 Μαρτίου 2019 κόπηκε το νήμα της ζωής του Θανάση.

Ο Θανάσης είχε υποστεί καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου και διακομίσθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Εκεί οι γιατροί τον υπέβαλαν σε παρακέντηση για να αντιμετωπίσουν το ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, αλλά η κατάστασή του είχε επιβαρυνθεί λόγω και του προβλήματος στην καρδιά.

Πάλεψε για δύο μήνες στην εντατική μονάδα ιδιωτικού θεραπευτηρίου, χωρίς όμως οι πιθανότητες να είναι με το μέρος του, ενώ το τελευταίο διάστημα η κατάσταση ήταν απολύτως μη αναστρέψιμη.

Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Μαζί με τον αδελφό του Παύλο σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική. Το 1960 ίδρυσε την εταιρία ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ με έδρα στη οδό Σωκράτους. Σταδιακά κατάφερε να εξασφαλίσει για την αντιπροσωπείες πολλών μεγάλων ξένων παραγωγών φαρμάκου (Roussel, Boots, Sigma Tau, Alcon, Merck, Jannsen και της ιαπωνικής Takeda), το 1971.

Ασχολήθηκε επίσης με το εμπόριο μπανάνας, το οποίο εκείνη την εποχή, κατά τη χούντα, ελεγχόταν αυστηρά από το κράτος.

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ήταν παθολογική. Παντού κοντά σε όποιο τμήμα έπαιζε, στο γήπεδο, στην εξέδρα.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ και μάλιστα ήταν μέλος της επιτροπής Κυπέλλου.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη.

Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τις επιτελικές θέσεις στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά παρέμενε κοντά στην ομάδα με συχνότατη παρουσία στα παιχνίδια, ακόμα και τις προπονήσεις.

Η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ

Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.