Διακοπές σε Κρήτη και Σαντορίνη είχε κάνει ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Ο Αυστραλός δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ, είχε διαμείνει λίγες ημέρες στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, ο Τάρνατ αφίχθη στις 20/3 με πτήση από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα και διέμεινε για λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης και την Σαντορίνη.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, πάλι το 2016, είχε διέλθει δύο φορές από την Ελλάδα με πτήσεις transit, στις 29 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπρέντον Τάραντ που προκάλεσε το μακελειό με τους 50 νεκρούς σε τεμένη της Ν. Ζηλανδίας, τον Μάρτιο του 2016 είχε μείνει τουλάχιστον 15 ημέρες στην Ελλάδα, πιθανότατα για λόγους αναψυχής.

Οι Αρχές διερευνούν την παρουσία του στην Αθήνα και το εάν ταξίδεψε σε κάποια άλλη πόλη.

Τα ταξίδια στην Τουρκία 

O μακελάρης, σύμφωνα με τις έρευνες της ΜΙΤ μέσα στο 2016 επισκέφτηκε την Τουρκία δυο φορές.

Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Μαρτίου του 2016, όπου ταξίδεψε με αεροπλάνο από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν και σχετική φωτογραφία του Μπρέντον Τάραντ κατά την είσοδό του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κων/λης το 2016.

 

TRT_MAKELARIS

Στην Κωνσταντινούπολη έμεινε για 3 ημέρες και στη διάρκεια της διαμονής του, στις 19 Μαρτίου του 2016, συνέβη τρομοκρατική ενέργεια στο Ταξίμ από τζιχαντιστή και οι τουρκικές αρχές εξετάζουν εάν ο Αυστραλός είχε κάποια εμπλοκή με το γεγονός.

Η δεύτερη φορά που επισκέφτηκε ο δράστης στην Τουρκία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου έκατσε συνολικά 43 ημέρες.

Συντετριμένη η οικογένεια Τάραντ: «Αυτό το αγόρι άλλαξε, μετά τα ταξίδια στην Ευρώπη»

Την ίδια ώρα οι συγγενείς του 29χρονου δηλώνουν συγκλονισμένοι από την πορεία του.

«Από τη στιγμή που ταξίδεψε στο εξωτερικό, τότε ήταν νομίζω που αυτό το αγόρι άλλαξε, τελείως», δήλωσε η γιαγιά του, Μαρί Φιτζέραλντ, η οποία πρόσθεσε πως στη διάρκεια της εφηβείας του ο Μπρέντον Ταράντ ενδιαφερόταν κυρίως για βιντεοπαιχνίδια.

«Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθούμε πως κάποιος από την οικογένειά μας μπορεί να κάνει ένα τέτοιο πράγμα. Ο κόσμος κατέρρευσε… συντετριμμένοι, αυτή είναι η λέξη» είπε η γιαγιά του μακελάρη, μιλώντας στο Channel 9 που την επισκέφθηκε στο σπίτι της, στην αυστραλιανή πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.