Βαρώτσος: «Μένω εμβρόντητος - Ο Δρομέας δεν θα πάει πουθενά»

«Καταρχήν θα ήθελα να καθησυχάσω τον κόσμο ότι ο «Δρομέας» δεν θα πάει πουθενά γιατί έχω τα πνευματικά δικαιώματα του έργου και πρέπει να δώσω εγώ την άδεια», ανέφερε ο    Κώστας Βαρώτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα ο γλυπτης δήλωσε «εμβρόντητος», τόσο με την πρόταση, όπως λέει της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά να μεταφερθεί ο «Δρομέας» στα Σκόπια, όσο και με την μετέπειτα διάψευση από την πλευρά του υπουργείου, ότι του έγινε τέτοια συζήτηση.

Ο γλύπτης όπως εξήγησε, κλήθηκε την περασμένη Παρασκευή από την υπουργό να πάει στο γραφείο της στο υπουργείο Πολιτισμού. 

«Με κάλεσε στο υπουργείο για να μου πει την ιδέα να δώσουμε τον «Δρομέα» στα Σκόπια και να βάλουμε ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη θέση του. Εγώ της απάντησα ότι μένω εμβρόντητος», ανέφερε περιγράφοντας τη συζήτηση που είχε με τη Μυρσίνη Ζορμπά, ο Κώστας Βαρώτσος.

«Με προσβάλλει»

Σχολιάζοντας τη διάψευση από την πλευρά της υπουργού, ότι του έγινε τέτοια πρόταση ο Κώστας Βαρώτσος, είπε: «έχω πέσει από τα σύννεφα με την διάψευση από την πλευρά της υπουργού. Όλο αυτό με προσβάλλει. Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος να το μαζέψει. Δεν είμαι τρελός, με προσβάλει η διάψευση της υπουργού».

«Εγώ δεν θα έδινα ποτέ τέτοια άδεια να μεταφερθεί, είναι λάθος. Μπορεί πολιτικά να είχε ένα νόημα, αλλά θα ήταν έγκλημα. Έμεινα εμβρόντητος δυο φορές, με την πρόταση και με την διάψευση», ανέφερε γνωστός γλύπτης.