Υπήρξε πρόταση ανταλλαγής του «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων; Τι λέει ο γλύπτης Βαρώτσος και τι η υπ. Πολιτισμού

 

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία περί πρόταση ανταλλαγής του «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων.

Ο μεν Κώστας Βαρώτσος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σχετική πρόταση και πως συναντήθηκε με την Μυρσίνη Ζορμπά, αλλά η υπουργός Πολιτισμού το διαψεύδει.

«Πριν από τρεις μέρες είχα συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Μου μετέφερε την πρόταση και άκουσε τις απόψεις μου. Δεν μπορώ να σας πω τι απάντησα. Το σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνω την συγκεκριμένη πρόταση», δήλωσε στο «Έθνος» ο Κώστας Βαρώτσος.

Όμως, η υπουργός Πολιτισμού το διέψευσε κατηγορηματικά. «Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, ούτε έγινε τέτοια συζήτηση. Δεν έχει βάση όλο αυτό», δήλωσε η κ. Ζορμπά στο «Έθνος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γλυπτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής δράσης «Δρώμενα», που οργάνωσε ο δήμος Αθηναίων επί δημαρχίας Μιλτιάδη Εβερτ και είναι τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο, οπότε το ζήτημα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δήμου Αθηναίων.

Η συζήτηση περί πρότασης ανταλλαγής γλυπτών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ξεκίνησε από ανάρτηση της δημοσιογράφου Εύης Κυριακοπούλου, σύμφωνα με την οποία το σκεπτικό ήταν να σταλεί στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας ο «Δρομέας» και να μας δώσουν ως αντάλλαγμα έναν έφιππο πολεμιστή που παραπέμπει στον Μ. Αλέξανδρο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς