Πού μπορείτε να κάνετε κούλουμα στην Αθήνα - Πού να πετάξετε χαρταετό...

Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς στην Αθήνα, στον Λόφο του Φιλοπάππου. Όπως κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα κούλουμα με το πέταμα του αετού και με τη μουσική παρέα της Γλυκερίας και του Βασίλη Σαλέα.

Δείτε αναλυτικότερα το εορταστικό πρόγραμμα της Καθαρής Δευτέρας:

11.00 Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό – πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ.

Παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων

11.00 Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα – Ελληνορώσων

Παραδοσιακά κούλουμα σε συνεργασία με τη Λέσχη Φιλίας Ελληνορώσων και παραδοσιακοί χοροί από το Μουσικοχορευτικό Όμιλο «Αρίων».

11.30 Λόφος Φιλοπάππου

Παραδοσιακά κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και λαϊκό γλέντι με τη Γλυκερία, τον Βασίλη Σαλέα και οκταμελή ορχήστρα

12.00 Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

Γαϊτάνι, γαϊτανάκι: Μουσική εκδήλωση με τραγούδια της Αποκριάς. Τραγουδούν: Κώστας Καντζιλιέρης και Μαρία Μανωλάκου

20.00 Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά»

Μουσικοχορευτική παράσταση με μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο με τη σοπράνο Δέσποινα Τσολάκη και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα. Συμμετέχουν: Παύλος Μαρόπουλος (βαρύτονος), Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο), Δημήτρης Χριστοδούλου (ακορντεόν), Φαίδων Χαλκιάς (φυσαρμόνικα). Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Μενούνος. Χορεύουν: Ισιδώρα Κοντοφρύου, Δήμητρα Παρτσανάκη και οι χορευτές της σχολής Bolero Dance School Academy. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπλωματάς.ΑΣ

Πού μπορείτε να πετάξετε Χαρταετό

Συγκεντρώσαμε παρακάτω όλους τους χώρους όπου μπορεί κανείς να πετάξει το χαρταετό του την Καθαρά Δευτέρα και να γιορτάσει τα Κούλουμα 2019.

Λόφος Φιλοπάππου

Το σημείο που γιορτάζουν πολλοί Αθηναίοι τα Κούλουμα και που συνήθως διοργανώνεται η γιορτή του Δήμου Αθηναίων, ο Λόφος του Φιλοπάππου, προσφέρεται και για το πέταγμα του χαρταετού.

Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Προφήτης Ηλίας, Ηλιούπολη

Ένας ελεύθερος χώρος αναψυχής στις παρυφές του Υμηττού, με ένα μικρό ξωκλήσι, πάνω από την Ηλιούπολη, εύκολα προσβάσιμος από όλη την Αθήνα, αποτελεί ιδανική επιλογή για την Καθαρά Δευτέρα 2019. Μάλιστα, διάφοροι σύλλογοι της πόλης επιλέγουν τη συγκεκριμένη τοποθεσία για να γιορτάσουν τα Κούλουμα 2019.

Σούνιο

Ισως το σημείο για να πετάξετε το χαρταετό σας με τη μεγαλύτερη θέα. Σε απόσταση 70 χλμ. από την Αθήνα υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι ιδανικοί για να γιορτάσετε τα Κούλουμα 2019 τηρώντας όλα τα έθιμα.

Άλσος Συγγρού, Μαρούσι

Ένας πραγματικός παράδεισος στο Μαρούσι,  950 στρεμμάτων καλυµµένως κυρίως από πεύκα, ιδανικός τόπος για περίπατο και ποδήλατο και σίγουρα ένα μέρος που προσφέρεται για να  γιορτάσετε τα Κούλουμα και να πετάξετε τον χαρταετό σας την Καθαρά Δευτέρα 2019.

 Μπαρουτάδικο, Αιγάλεω

Το Άλσος του Μπαρουτάδικου στο Αιγάλεω είναι ένα ιδιαίτερα ζωντανό σημείο για την περιοχή. Διαθέτει μικρά αναψυκτήρια και χώρους ανάπαυλας και αποτελεί κατάλληλο μέρος για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Μάλιστα ο Δήμος διοργανώνει γιορτή για τα παιδιά της πόλης, με φουσκωτά παιχνίδια, ξυλοπόδαρους, διασκεδαστές, ζωγραφική προσώπου, μουσική και τραγούδια και φυσικά πέταγμα του χαρταετού.

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό-Ίλιον

Ιδανικό σημείο για το πέταγμα του χαρταετού, όπου συνήθως διοργανώνονται και πλήθος εκδηλώσεων. Σίγουρα θα βρείτε ένα ωραίο σημείο για να γιορτάσετε τα Κούλουμα.

Ξύλινα, πάρκο του Άη Γιάννη, Καισαριανή

 

Το πάρκο του Άη Γιάννη, γνωστό και ως «Ξύλινα», στην Καισαριανή –θα το βρείτε ανηφορίζοντας την λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως- είναι ένα ακόμη μέρος σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, όπου μπορείτε να πετάξετε τον χαρταετό σας και να γιορτάσετε την Καθαρά Δευτέρα.

Πάρκο στρατού, Γουδί

Ένας κατάφυτος χώρος έκτασης 49 στρεμμάτων, που φιλοξενούσε άλλοτε το Στρατόπεδο «Γουδί», και σήμερα έχει διαμορφωθεί σε οργανωμένο χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών αποτελεί χώρο που προσφέρεται να περάσετε την Καθαρά Δευτέρα 2019 και να τηρήσετε και όλα τα έθιμα.

 

Πηγή: iefimerida.gr