Συνελήφθη η Γερμανίδα σύντροφος του 64χρονου, που βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

Μετά από 16 ημέρες εντατικών ερευνών οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, κατάφεραν και εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας, τη δράστη της δολοφονίας του 64χρονου, η σορός του οποίου βρέθηκε την 21/02/2019, εντός του  διαμερίσματος, όπου διέμενε στο Χαλάνδρι.

Αποτέλεσμα εικόνας για 64χρονος χαλανδρι

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα ο θάνατος του θύματος είχε επέλθει περίπου δύο μήνες προ της ανεύρεσης της σορού, η οποία βρέθηκε επιμελώς τυλιγμένη με σεντόνια, τα οποία ήταν περιδεμένα με ιμάντες και κολλητική ταινία, ενώ στο κεφάλι ήταν τοποθετημένη νάιλον σακούλα.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 56χρονη αλλοδαπή, η οποία συζούσε με το θύμα στο προαναφερόμενο διαμέρισμα.

Μετά τον εντοπισμό της σορού η αλλοδαπή αναζητείτο επισταμένως για να εξεταστεί και τελικά εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας εκδόθηκε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου, σήμερα (09/03/2019) το πρωί συνελήφθη.
Η 56χρονη οδηγήθηκε αρχικά στην Ασφάλεια Αττικής και αφού σχηματίστηκε δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Το χρονικό των ερευνών, για τον εντοπισμό της

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, δράστιδα της ανθρωποκτονίας είναι 56χρονη αλλοδαπή, η οποία συζούσε με το θύμα στο προαναφερόμενο διαμέρισμα.

Μετά τον εντοπισμό της σορού η αλλοδαπή αναζητείτο επισταμένως για να εξεταστεί και τελικά εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Το πρωί του Σαββάτου συνελήφθη η 56χρονη σύντροφός του, σε ξενοδοχείο στο Παγκράτι, λίγο πριν κάνει check-out. Η αστυνομία την αναζητούσε εδώ και μέρες.

Η ομολογία και οι φρικιαστικές λεπτομέρειες

Η γυναίκα φέρεται να είπε ότι εκείνο το βράδυ, ο άνδρας είχε πιει και τσακώθηκαν, ενώ μάλιστα κάποια στιγμή την έσπρωξε κιόλας.

«Του έδωσα 5-6 ηρεμιστικά χάπια σε πορτοκαλάδα. Δεν ξέρω αν πήρε κι άλλα. Δεν αισθανόταν καλά και κάποια στιγμή κατάλαβα ότι πέθανε», φέρεται να δήλωσε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι έμεινε δίπλα στο πτώμα 15 μέρες. Επιχείρησε να το δέσει με ιμάντες για να το μετακινήσει και να το βγάλει έξω από το διαμέρισμα, όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Όταν άρχισε η έντονη δυσωσμία λόγω της αποσύνθεσης της σορού, αποφάσισε να φύγει.

Η ιατροδικαστική εξέταση έχει δείξει ότι έχει γίνει εκχύμαση στο κάτω χείλος του θύματος που μπορεί να δικαιολογήσει απόφραξη μύτης και στόματος. Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος προέρχεται από ασφυξία.