Τρόμος για τον διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη μέσα στον Εθνικό Κήπο

Ήταν λίγο μετά τις δέκα το πρωί όταν ο επιστημονικός διευθυντής στο Μουσείο Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης αποφάσισε να διασχίσει τον Εθνικό Κήπο για να «κόψει δρόμο» και να παραστεί πιο γρήγορα στη συνέντευξη Τύπου που ήταν προγραμματισμένη στο κτίριο της οδού Πειραιώς για την «Επετειακή Εκθεση 1821 πριν και μετά».

Ξαφνικά, ένας άνδρας τον σταμάτησε και άρχισε να τον χτυπάει με μανία στο πρόσωπο προκειμένου να τον ληστέψει. Ο κ. Μαγγίνης έπεσε στο έδαφος μέσα στον Εθνικό Κήπο και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Ο ληστής -πιθανότατα τοξικομανής- έφυγε τρέχοντας, καθώς φοβήθηκε μην εντοπιστεί.

Για κακή του τύχη, οι άνδρες της ασφάλειας του κήπου έφτασαν γρήγορα στο σημείο και κατάφεραν να σταματήσουν τον επίδοξο ληστή, ενώ ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία.

Ο κ. Μαγγίνης τελικά δεν παρέστη στη συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Μπενάκη, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. «Δυστυχώς ο κ. Μαγγίνης δέχτηκε επίθεση πριν από λίγο. Τον χτύπησαν για να του πάρουν το κινητό», είπε στους παρευρισκόμενους η Ειρήνη Γερουλάνου, πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής στο Μουσείο Μπενάκη.

«Πήγαινα προς το μουσείο. Είχαν κλείσει την πόρτα που οδηγούσε στη Βασιλίσσης Σοφίας και πήγα να βγω από την Ηρώδου Αττικού. Μου επιτέθηκε ένα άτομο για το κινητό μου μάλλον. Εκείνη την ώρα έστελνα μηνύματα για τη συνέντευξη Τύπου που ήταν σήμερα (σ.σ.: χθες). Με χτύπησε στο πρόσωπο και μετά πήγα στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Μαγγίνης στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ». «Δεν έφυγε από το σημείο. Τον έπιασαν οι άνθρωποι του Κήπου. Δεν μου πήρε τελικά το κινητό. Ηταν μια περίεργη βίαιη επίθεση. Αν μου ζήταγε το κινητό ή τα χρήματα, θα του τα έδινα. Εκείνος με χτύπησε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.