Οι επόμενες τρεις μέρες που φοβίζουν την ΕΛ.ΑΣ.

Έντονος είναι ο προβληματισμός από τα κρούσματα χουλιγκανισμού και εκδηλώσεις βίας των τελευταίων 24ώρων, με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας να καταγγέλλουν πως η μοναδική υπηρεσία για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους βρίσκεται σε απόλυτο μαρασμό και οι λιγοστοί άνδρες που έχουν απομείνει ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός του αντικειμένου τους.

Σύμφωνα με το «Έθνος» η ειδική Υποδιεύθυνση Αντιµετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής υπολειτουργεί. Την ώρα που η βία στα γήπεδα βρίσκεται σε έξαρση οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν και επιβεβαιώνουν το σχετικό ρεπορτάζ με την υποστελέχωση της υπηρεσίας.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε απομείνει μόλις 20 αστυνομικοί για την πρόληψη των επεισοδίων και την λήψη μέτρων στα γήπεδα και μόλις δέκα αστυνομικοί για την συνοδεία των αθλητικών αποστολών και αυτή η δύναμη αφορά όλους τους αγώνες για όλα τα αθλήματα για την Αττική», σημειώνει στην κάμερα του OPEN TV ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, Γρηγόρης Χρυσάφης.

Μετά τα τελευταία περιστατικά χουλιγκανισμού, οι πολίτες στις γειτονιές όπως σε αυτή δίπλα στο γήπεδο της Προοδευτικής όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, αγωνιούν. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από τις πέτρες και τα καδρόνια που δείχνει ένας κάτοικος της περιοχής τα οποία έπεσαν κατά τα επεισόδια.

Αρκετά στελέχη της ελληνικής αστυνομίας μετά και τα τελευταία γεγονότα βίας εκφράζουν έντονες ανησυχίες για κλιμάκωση των επιθέσεων τόσο σε αστυνομικά τμήματα όσο και κατά ανθρώπινων στόχων.

Πιο συγκεκριμένα, οι εντολές που δόθηκαν και σήμερα είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν αυξημένα μέτρα και γύρω από τα αστυνομικά τμήματα αλλά και αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας στους αστυνομικούς καθώς όπως λένε το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV δημιουργείται μια αρκετά δύσκολη ατμόσφαιρα για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς δεν δόθηκε άδεια στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, δεν κατάφερε ο αναρχικός που έκανε απεργία πείνας να διεκδικήσει τα αιτήματά του, ενώ την ίδια ώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την συμπλοκή αστυνομικών με τον Λάμπρο Φούντα ο οποίος έπεσε νεκρός και ξεκίνησε η εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα και επίσης ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του Νιγηριανού που βρέθηκε νεκρός στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας δημιουργούν ένα επικίνδυνο κλίμα και πλέον δεν αποκλείουν κι άλλη επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή να συνεχίσουν να μη υπάρχουν περιπολικά και γενικά αυτοκίνητα της αστυνομίας γύρω από τα αστυνομικά τμήματα