Τι είπε στην απολογία της η μητέρα του βρέφους που κάηκε στην Βάρκιζα

Συνετριμμένη και σε ψυχικό κλονισμό δήλωσε κατά την απολογία της στον ανακριτή  η 30χρονη από τη Βάρκιζα, η οποία κατηγορείται ότι άφησε το 1,5 έτους κοριτσάκι της μόνο του στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό, όταν ξέσπασε φωτιά.

Η γυναίκα, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, υποστηρίζει ότι οι γιατροί στο παρελθόν διέγνωσαν τέσσερις νόσους πέρα από την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού, καθώς και ότι έπαιρνε αγωγή, την οποία διέκοψε, όταν έμεινε έγκυος για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, η 30χρονη στην απολογία της περιγράφει τα «μαύρα» παιδικά της χρόνια, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που έζησε στο πλευρό της θετής της μητέρας.

Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας, η οποία αντί να προστατεύσει την υιοθετημένη κόρη της, την απειλούσε ότι θα διώξει από το σπίτι.

Όταν ήταν 15 ετών σταμάτησε το σχολείο, επειδή ήταν πολύ κακή μαθήτρια. Βρισκόταν στο περιθώριο και είχε μείνει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών.

Σε ίδρυμα

Έναν χρόνο πριν την ενηλικίωση της πέθανε η θετή της μητέρα και έτσι μπήκε σε ίδρυμα μέχρι τα 18 της χρόνια. Έμαθε τυχαία πως ήταν υιοθετημένη μετά τον θάνατο της μητέρας της. ‘Ήταν πλέον εντελώς μόνη στη ζωή. Αισθανόταν πανικό και απόγνωση, όπως υποστηρίζει.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, νοσηλεύτηκε και ακολούθησαν λάθος επιλογές ερωτικών συντρόφων. Σε όλους έβλεπε τον άνθρωπο με τον οποίο θα έφτιαχνε οικογένεια, αλλά όλες της οι σχέσεις έληγαν μετά από κάποιο καιρό.

«Ήθελε να έχει κάτι δικό της και αυτό λεγόταν οικογένεια. Είναι το πιο κατατρεγμένο κορίτσι που έχω συναντήσει στη μικρή μου δικηγορική καριέρα» δήλωσε ο δικηγόρος της, Σπύρος Δημητρίου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Δε μου έχει ξανατύχει σε καιρό ειρήνης να χάνει κάποιος τόσα παιδιά με τόσο τυχαίο τρόπο» τόνισε, διευκρινίζοντας πως το πρώτο της παιδί ζει με τον βιολογικό του πατέρα, ενώ το δεύτερο πέθανε από το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου και όχι από ασιτία, όπως είχε ακουστεί.

«Δεν είχε το πιστολάκι αναμένο»

Επιβεβαίωσε πως το κοριτσάκι, που κάηκε ζωντανό στο διαμέρισμα στη Βάρκιζα, ήταν δεμένο στο ριλάξ ώστε να είναι σίγουρη πως δε θα μετακινηθεί, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είχε το πιστολάκι αναμμένο.

Ο κος Δημητρίου έκανε λόγο για μία κοπέλα με βεβαρημένο ψυχιατρικό παρελθόν, που «δεν της επέτρεπε να συμπεριφερθεί όπως ένας μέσος συνετός άνθρωπος. Πρέπει να συνεκτιμηθεί ψυχικά. Οι καρτέλες της υπάρχουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, υπάρχουν οι συνταγογραφήσεις για αντιψυχωσική αγωγή, την οποία διέκοψε».

Τέλος, τόνισε ότι τη μοιραία ημέρα είχε πει σε φίλο της, που είναι οδηγός ταξί, να έρθει να προσέξει το μωρό, όπως συνήθιζε να κάνει. Ωστόσο λόγω μίας παρεξήγησης που προέκυψε, δεν πήγε ποτέ.