Αστυνομικοί για το μπαράζ επεισοδίων: «Πού να ‘ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγούν;»

Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το Σάββατο εναντίον των αστυνομικών αλλά και σε αθλητικούς χώρους έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και οι περιγραφές για τα όσα συνέβησαν είναι ανατριχιαστικές.

Σπασμένα κεφάλια, γονείς να προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους, επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, μαχαίρια και ρόπαλα, κατεστραμμένες περιουσίες  και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρακολουθεί ως θεατής τις σκηνές τρόμου που δημιούργησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κουκουλοφόροι και χούλιγκαν.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως:  «Που να ‘ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;» τιτλοφορείται η νέα «καυστική» και καταγγελτική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς» αναφέρουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, που έχουν πολλάκις αναδείξει το πρόβλημα.

«Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ», τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα;» αναρωτιούνται.

Και καταλήγουν, με σαφείς αιχμές προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους «υπεύθυνους» να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς, ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας».

Νέες επιθέσεις την Κυριακή…

Νέες επιθέσεις κατά αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο γήπεδο του Κορυδαλλού.

Η πρώτη επίθεση, η οποία  σημειώθηκε στις 14.00 το μεσημέρι, στράφηκε εναντίον της ομάδας αστυνομικών που συνόδευαν τα πούλμαν των αποστολών των ομάδων της Προοδευτικής και του Ιωνικού.

Επίθεση στους αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε ωστόσο και μετά τη λήξη του αγώνα, στις 17.30, όταν οι δυο ομάδες αποχωρούσαν από το γήπεδο. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές και η αστυνομία προχώρησε σε δυο συλλήψεις.

Επιπροσθέτως και μετά τα χθεσινά συμβάντα, σήμερα Κυριακή είχαμε νέα ένταση και πριν το ματς του Ατρόμητου με τον Πανιώνιο στο Περιστέρι για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει πανικός για μερικά λεπτά στην περιοχή, ενώ  προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα. Παράλληλα δεν έλειψαν και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις, αλλά και οι οδομαχίες και βεβαίως χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.