«Είδα να σβήνουν καπνογόνο στο κεφάλι θεατή» - Μαρτυρία από την εισβολή του τρόμου στο Παπαστράτειο

Συγκλονισμένη από όσα έζησε στην πισίνα Παπαστράτειου Κολυμβητήριου του Πειραιά το απόγευμα του Σαββάτου είναι η Εύα Λούδη.

Η 20χρονη διεθνής πολίστρια της Γλυφάδας την ώρα της επίθεσης κουκουλοφόρων  με μαχαίρια και ρόπαλα ήταν στον πάγκο

Είναι συγκλονιστική η περιγραφή της στο gazzetta.gr:

Η αθλήτρια της Γλυφάδας λέει: «Ευτυχώς που γλιτώσαμε. Να σου πω φοβήθηκα πάρα πολύ. Πήγαμε να παίξουμε πόλο και δεν ξέραμε εάν θα βγούμε από το κολυμβητήριο. Εγώ ήμουν στον πάγκο την ώρα της επίθεσης. Ήταν προς το τέλος του αγώνα. Άκουσα να πέφτει ένας κάδος σκουπιδιών και να μπαίνουν στην πισίνα 20-30 κουκουλοφόροι με κοντάρια, μαχαίρια, κράνη και καπνογόνα.

 Η περιγραφή της στην συνέχεια κόβει την ανάσα: «Ήταν τρομερό να βλέπουμε να χτυπούν κόσμο στο κεφάλι. Τους βαρούσαν χωρίς έλεος. Ήταν γονείς, παιδιά στην εξέδρα. Έκλαιγαν παιδάκια και οι γονείς τους δεν ήξεραν πως να τα προστατέψουν. Δεν είχε οπαδούς. Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι είδα να σβήνουν καπνογόνο στο κεφάλι ενός ανθρώπου».

Η Εύα είναι 20 ετών και έχει κάποια χρόνια στις πισίνες. Οι πιο μικρές έπαθαν πανικό και έκλαιγαν. «Οι πιο μικρές της ομάδας έπαθαν πανικό και τσίριζαν. Δεν υπήρχε αστυνομία. Δεν μας έλεγε κανείς υπεύθυνος να είμαστε έξω ή μέσα στην πισίνα. Πετούσαν πράγματα και μέσα στην πισίνα», λέει η Εύα Λούδη.