Γλυφάδα: Αρχιμαφιόζος από την Αυστραλία που έκανε δουλειές στην Ελλάδα ο οδηγός του αυτοκινήτου που εξερράγη

Το όνομα που αναγράφεται στο δίπλωμα της παγιδευμένης με εκρηκτικά Mercedes,   η οποία ανατινάχθηκε  σε πάρκινγκ της Γλυφάδας ανήκει σε  αρχηγό της Μαφίας στην Αυστραλία ο οποίος σύμφωνα με αυστραλιανά  ΜΜΕ βρίσκεται από το 2018 ή το 2017 στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ο άνδρας που χειρουργείται με σοβαρά τραύματα στα χέρια και στα πόδια έχει χαρακτηριστικά ανθρώπου αραβικής καταγωγής. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πρόκειται για 56χρονο με καταγωγή από τον Λίβανο.

Ο σωματώδης άνδρας, όπως τον περιγράφουν οι περίοικοι, φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και τα πόδια (κατά κάποιες πληροφορίες έχει υποστεί και ακρωτηριασμό), ενώ από το φλεγόμενο όχημα τον ανέσυραν ζωντανό και με τις αισθήσεις του δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πιθανότατα αποτελούσαν συνοδεία του.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες που τον συνόδευαν, έβγαλαν τον τραυματία από το παράθυρο του κατεστραμμένου πολυτελούς αυτοκινήτου,  από την πλευρά του συνοδηγού. Εν συνέχεια αυτός σωριάστηκε στο έδαφος και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο όχημα σημειώθηκε και δεύτερη μεγάλη έκρηξη.

Ο άνδρας φέρεται ότι είχε βγει από παρακείμενο γυμναστήριο.

Αρχιμαφιόζος

Τα αυστραλιανά ΜΜΕ  αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας με τα αρχικά A.J.M. ήταν αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία, διακινητής ναρκωτικών και υπαρχηγός σκληρής και αδίστακτης συμμορίας με μηχανές.

Η αιτία της φυγής του από την χώρα  ήταν το ξεκαθάρισμα με τον νυν αρχηγό της συμμορίας μηχανόβιων Comanchero, Μικ Μάρεϊ, ο οποίος βρισκόταν έγκλειστος σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Οι «παλιοί» τάχθηκαν υπέρ του A.J.M που ήταν ο «παλιός»  αρχηγός και οι νέοι με τον Μάρεϊ.

Το ξεκαθάρισμα περιλάμβανε απόπειρες δολοφονιών, ενέδρες, πυροβολισμούς, καμμένα σπίτια κι οχήματα και πολλές αψιμαχίες, με απώλειες και για τα δυο στρατόπεδα. Οι άνθρωποι του A.J.M. επιχείρησαν να βγάλουν από τη μέση το δεξί χέρι του Μάρεϊ, εισβάλλοντας μέσα στο «τατουατζίδικό» του και τον «γάζωσαν» με έξι σφαίρες στον θώρακα, όμως επέζησε.

Παρά το γεγονός ότι έχει διαφύγει από την Αυστραλία τα τελευταία χρόνια θεωρείται ότι ασκεί ακόμα μεγάλη επιρροή στον υπόκοσμο της χώρας που δρούσε. Εχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών αλλά και ήταν παρών στην απαγωγή του βαρόνου των ναρκωτικών Γουέιν Ρόντνει Σνάιντερ στην Ταϊλάνδη το 2015.

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα αυστραλιανά ΜΜΕ, «ο A.J.M. ζει στο πλούσιο παραλιακό προάστιο της Αθήνας, την Γλυφάδα, γνωστή και ως «τα ελληνικά Χάμπτονς».

Τα ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι έχει μεταφέρει τις μαφιόζικες δραστηριότητές του στην Ελλάδα και συνεργάζεται με την ρωσική μαφία.