Ερρίκος Ντυνάν: Επτά χρόνια κάθειρξη στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια

Σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για απιστία κατ’ εξακολούθηση καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην ισχυρό άνδρα του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη για τα «δωρεάν νοσήλια» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Μάλιστα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, αλλά του χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση οπότε θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υποθέσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης κρίθηκε ένοχος καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι παρείχε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά την περίοδο 2007 έως 2010. Το νοσοκομείο φέρεται να ζημιώθηκε κατά 22 εκ.ευρώ, αφού κατά το κατηγορητήριο την περίοδο της προεδρίας του, ο Ανδρέας Μαρτίνης εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε «επώνυμους» χωρίς οικονομικά προβλήματα σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

«Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση» ανέφερε ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς.