Αγωνία για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο στην Κρήτη, ενώ υπάρχει προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Αγνοείται ακόμη ο 61χρονος αγρότης στην Κρήτη ,που επιχειρώντας, εν μέσω κακοκαιρίας να πάει στα ζώα του, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά χειμάρρου,  στον Εμπρόσνερο Χανίων. Οι ερευνες συνεχίζονται και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς βρέθηκε το αυοκίνητό του χωρις όμως αυτόν μέσα.

«Ο αγρότης έχει παρασυρθεί από το ποτάμι ,αναζητείται από μεγάλη δύναμη της υπηρεσίας μαζί με την ΕΜΑΚ, τα νερά είναι ορμητικά και ευχόμαστε το καλύτερο. Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το επόμενο 6ωρο θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα», τονίζει ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης κ. Λαγουδάκης.

Προσπάθησε να μεταβεί στη στάνη

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αποκορώνου κ.Κουκιανάκη «ο άντρας προσπάθησε να πάει στη στάνη του.

Στο ίδιο ακριβώς σημείο κινδύνευσαν νωρίτερα δύο άτομα,με αίσιο τέλος, ευτυχώς στην περιπέτειά τους,

Την ίδια στιγμή, εξεδώθη έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων για την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού), θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης 26/02. Η Δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής. Με δεδομένα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, και τον κορεσμό του εδάφους σε νερό, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και εξωτερικές εργασίες. Στον Χάρτη 1 φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι/χιόνι), έως και το πρωί της Τρίτης 26/02.

Πηγή: neakriti.gr