Μαίνεται η «Ωκεανίς» - Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

Στον κλοιό της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» βρίσκεται η χώρα. Από χθες πυκνές χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές, ενώ οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα και κατακόρυφο πτώση της θερμοκρασίας.

Χιόνια θα συνεχίσουν να πέφτουν και σήμερα, αλλά σε χαμηλότερα υψόμετρα, καθώς και σποραδικές καταιγίδες, ενώ θα ξεσπάσουν θυελλώδεις άνεμοι έως και 10 μποφόρ.

Κι ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το βράδυ χιόνισε και στα Βίλια της Αττικής. Η κυκλοφορία των οχημάτων από την 24. χ.θ. ΠΕΟ Αθήνας – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στην περιοχή των Βιλίων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Κυριακή χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σημειώνονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Νεφώσεις με χιονόνερο στην Αττική. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 6 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.