Έγκλημα στον Πειραιά: Τον σκότωσε γιατί της ζητούσε να φύγει από το σπίτι

Μια τραγική ιστορία κρύβεται πίσω από την στυγνή δολοφονία του 79χρονου ηλικιωμένου Χρήστου Βίντζη, που σημειώθηκε χθες το πρωί στο διαμέρισμα που διέμενε, στον Πειραιά. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, την δολοφονία φέρεται πως διέπραξε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η σύντροφος του ηλικιωμένου, μια 50χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Χιλή.

Ο άνθρωπος που κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι συνέβαινε στον άτυχο ηλικιωμένο και ειδοποίησε τους συγγενείς, αλλά και την αστυνομία, είναι ένας καλός φίλος του θύματος, στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί μερικά από τα μυστικά του.

Σύμφωνα με το protothema αυτό που του κίνησε την περιέργεια και έψαξε να βρει τι συνέβαινε, ήταν ότι δεν εμφανίστηκε στις καθημερινές του δραστηριότητες, τις οποίες  ποτέ δεν άλλαζε.

Έτσι λοιπόν ειδοποίησε τους συγγενείς του και την αστυνομία. Όταν έφτασαν εκεί, η κόρη του θύματος άνοιξε την πόρτα και μπήκαν μέσα οι τρεις άντρες, δύο αστυνομικοί και ο φίλος.

Εικόνα-«σοκ»

Σοκ προκαλεί και η μαρτυρία του: Η 50χρονη σύντροφος του 79χρονου καθόταν στο κρεβάτι του υπνοδωματίου της, σε αφασία, και έπαιζε με το σκυλάκι της, ενώ στο πάτωμα υπήρχαν μαχαίρια, πιρούνια και κατσαβίδια.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον δολοφονημένο άνδρα, λίγο πριν φύγουν από το σπίτι όταν, και πάλι, ο φίλος του άνοιξε την μπαλκονόπορτα. Στο μπαλκόνι, γυμνός και σκεπασμένος με ένα σεντόνι κείτονταν νεκρός ο 79χρονος. Οι αστυνομικοί αμέσως συνέλαβαν την 50χρονη γυναίκα ως την κύρια ύποπτη για τον θάνατό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άνδρας, το τελευταίο διάστημα, ζούσε μέσα στην πίεση από την Χιλιανή με την οποία σχετιζόταν τους τελευταίους 4 μήνες, καθώς της είχε ζητήσει να φύγει από το σπίτι του και εκείνη αρνιόταν. Μάλιστα, η φερόμενη ως δολοφόνος είχε πει  σε κοινή παρέα τους πως, εάν φύγει από το σπίτι, θα πέσει μεγάλη «βόμβα» στην γειτονιά, αφήνοντας υπονοούμενα πως κάτι πρόκειται να συμβεί.

Ο Χρήστος Βίντζης, ήταν αγαπητός από το σύνολο των γειτόνων του, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν ήταν συνταξιούχος του ΝΑΤ και περιστασιακά εξυπηρετούσε στην γειτονιά διάφορα κατάστημα κερδίζοντας ένα μικρό χαρτζιλίκι.