Στοιχεία Σοκ: Περιστασιακό σεξ χωρίς προφυλάξεις για 2 στους 3 νέους στην Ελλάδα

Όλο και περισσότερο… απρόσεκτοι στην ερωτική τους ζωή, οι Έλληνες, με τους νέους κάτω των 30, (η πλέον ενεργή σεξουαλικά ηλικιακή κατηγορία), να μην.. ανησυχεί στην πράξη για τα ενδεχόμενα, της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύουν τα στοιχεία, που συγκέντρωσε και μελέτησε η εταιρεία ερευνών και αναλύσεων ierax analytix, σχετικά με την σεξουαλική υγεία των νέων κάτω των 30 ετών.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, 2 στους 3 είχαν τουλάχιστον μια σεξουαλική επαφή χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, σε περιστασιακή σχέση με χωρίς κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης.

Σε άλλα στοιχεία, 28% δηλώνει πως είχε μόνο ένα/μία σεξουαλικό/η σύντροφο μέχρι τώρα, 32% από 2 έως 4, 15% από 5 έως 7 και 21% πάνω από 7 συντρόφους!

90% δηλώνουν ενημερωμένοι σε θέματα αντισύλληψης ενώ 71% αντίστοιχα δηλώνουν ενημερωμένοι για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

81% στο σύνολο είχαν τουλάχιστον μια σεξουαλική πράξη χωρίς προφυλακτικό, με το 62% να το κάνει λόγω μακροχρόνιας σχέσης. Σε

32% των νέων έτυχε η στιγμή και δεν είχαν προφυλακτικό, 29% εκσπερμάτωσε εκτός, 18% δε φοράει καθώς τον ενοχλούν τα προφυλακτικά και 3.6% τα θεωρεί ακριβά για να τα πάρει.

Μόνο 21% έχει κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης εκτός προφυλακτικών με το 76% να παίρνει αντισυλληπτικά και το 53% να δηλώνει την εξωτερική εκσπερμάτωση ως μορφή αντισύλληψης!

Το 78% δηλώνει πως έχει κυρίως μονογαμικές σχέσεις και 20% πιο χαλαρές και ανοιχτές σχέσεις.

17 με 18 είναι η μέση ηλικία που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, παρόμοια για άνδρες και γυναίκες.

Τέλος το 86% έχει σεξουαλικές επαφές κυρίως σε κάποιο σπίτι και 8% στο αυτοκίνητο.

Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά από τα social media και την ιστοσελίδα της εταιρείας, στο διάστημα 07-11 Φεβρουαρίου 2019 και συμμετείχαν 1.044 άτομα, άνδρες και γυναίκες  17 με 30 ετών από όλη την Ελλάδα.

 

Πηγή: ierax analytix