Διαψεύδει το υπουργείο Δικαιοσύνης τα περί νέας άδειας Κουφοντίνα - Διευκρινίσεις για το μπέρδεμα με τις ημέρες

Διέψευσαν το βράδυ του Σαββάτου, πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης την είδηση για τη χορήγηση νέας εξαήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ οι ίδιες πηγές, διευκρινίζουν ότι δεν χορηγήθηκε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, και οι πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό που είδαν το φως της δημοσιότητας, βασίζονται σε παρανόηση σχετικά με την επιμέτρηση των οδοιπορικών και του υπολογισμού της άδειας των κρατουμένων.

Νωρίτερα, μέσω δημοσιευμάτων, γινόταν λόγος ότι του δόθηκε άλλη μία άδεια η οποία θα ξεκινούσε, μάλιστα, στις 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκούσε έξι ημέρες, αντί για τέσσερις, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Όπως επισημαίνουν, σε περίπτωση που αιτηθεί νέα άδεια ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια, τότε δεν θα ισχύουν τα οδοιπορικά, εξαιτίας των οποίων του χορηγούνταν πρόσθετα δύο ημέρες άδεια. Ημέρες τις οποίες βεβαίως, τώρα τις χάνει.

Κι αυτό γιατί η απόσταση μειώθηκε εξαιτίας έργων στο Μαλιακό με αποτέλεσμα πλέον να μην συμπληρώνεται η απόσταση των 300 χιλιομέτρων που απαιτείται μέχρι το σπίτι του στο Βαρνάβα Αττικής.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς