Τρεις βαριές απουσίες, τρεις δύσκολοι αποχαιρετισμοί - Κηδεύτηκαν οι τρεις γυναίκες, που βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ εργάζονταν σε ταβέρνα στην Καλαμάτα...

  • Τρεις γυναίκες με κοινή μοίρα, τρεις απουσίες, τρεις αποχαιρετισμοί, μέσα σε μία ημέρα, σήμερα στην Καλαμάτα, όπου σε κλίμα βαθιάς οδύνης, έγιναν οι κηδείες των τριών άτυχων γυναικών, που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα εργασίας, στην ταβέρνα «Διόνυσος» το βράδυ της Υπαπαντής, μεγάλης γιορτής, για την Καλαμάτα, όταν έγινε διαρροή και ανάφλεξη υγραερίου.

Η κηδεία της 53χρονης Ελένης Μπιτσώνη – Κουβάτσου, συζύγου του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, έγινε στις 2 το μεσημέρι. Την άτυχη γυναίκα συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας με παραδοσιακές στολές, καθώς ήταν στέλεχος του Συλλόγου και είχε διατελέσει και πρόεδρός του.

Τραγικό πρόσωπο στη διαδρομή μέχρι την τελευταία κατοικία ήταν ο σύζυγός της Γρηγόρης, ο οποίος έφερε εμφανή σημάδια από τα εγκαύματα, που υπέστη προσπαθώντας να απεγκλωβίσει τις τρεις γυναίκες από την κουζίνα.

Μία ώρα αργότερα, στις 3 το μεσημέρι, έγινε η κηδεία της 46χρονης Αδαμαντίας Κωνσταντινέα – Βουγιουκλή, μητέρας 4 κοριτσιών.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ μεταξύ των συγγενών που αποχαιρέτησαν την Αδαμαντία, ήταν και ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος είναι εξάδελφός της. Παρέστησαν επίσης καθηγητές και μαθητές από το Μουσικό Σχολείο, καθώς η μία από τις κόρες της Αδαμαντίας φοιτά στο σχολείο, και έσπευσαν συγκλονισμένοι, να τη στηρίξουν, την ίδια τον πατέρα και τις τρεις ακόμη αδελφές της.

Στις 5, στο νεκροταφείο, έγινε η κηδεία της 52χρονης Ελένης Πανουσοπούλου, με συγγενείς, φίλους και γνωστούς να βρίσκονται εκεί για να την αποχαιρετήσουν. Είναι συγκλονιστικό, ότι εκτός από οικείους και φίλους, η άτυχη γυναίκα, αφήνει πίσω της τον Ορφέα, το πιστό της σκυλί, έναν τετράποδο φίλο, που δεν είχε καν την ευκαιρία να την αποχαιρετήσει και που εξακολουθεί να την περιμένει ανήσυχος, συγκινώντας όποιον έχει καρδιά και διαθέτει, έστω και ελάχιστη ευαισθησία.

Από χθες μέσω των social media, γίνονται προσπάθειες, για τη στήριξη και την αποκατάσταση μέσω ελεγμένης υιοθεσίας, του ζώου, τη φροντίδα του οποίου έσπευσαν άμεσα να  αναλάβουν εθελοντές – μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας.

Ο Ορφέας κατοικούσε με την ιδιοκτήτριά του, οι δυο τους αλλά πλέον έχει μείνει μόνος, μάταια περιμένοντάς την.

Σε ανακοίνωσή του, ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας αναφέρει ότι «η μια από τις τρεις κυρίες άφησε πίσω της, πέρα από τους συγγενείς της, και το αγαπημένο της κατοικίδιο… Ο Ορφέας είχε μάθει να είναι προστατευτικός με το χώρο του και τον άνθρωπό του κι έτσι κανείς δεν μπορεί να μπει στο σπίτι».

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια ανακοίνωση, την Τρίτη θα μεταβεί στο σπίτι ειδικός εκπαιδευτής «ώστε να ηρεμήσει το ζώο και να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι αλλά και να τον φροντίσουν».

Ο Ορφέας ψάχνει σπίτι και νέους ιδιοκτήτες μετά την τραγωδία και ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Καλαμάτας έχει όλες τις πληροφορίες. Ήδη δε, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι συγκινητικό.