Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας για μία από τις τρεις νεκρές στην ταβέρνα της Καλαμάτας

Λουλούδια και σημειώματα αφήνει ο κόσμος, έξω από την καμένη ταβέρνα στην παραλία της Καλαμάτας, όπου τρεις γυναίκες έχασαν την ζωή τους μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου.

Ανάμεσα σε αυτά, συγκλονίζει ένα μήνυμα από το σύζυγο της 46χρονης μητέρας 4 παιδιών. «Έφυγες καρδιά μου και δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σ’ αγαπώ. Καλό ταξίδι», γράφει.

Η τραγωδία ξεκίνησε από την κουζίνα του μαγαζιού από όπου ανασύρθηκαν νεκρές, η 53χρονη ιδιοκτήτρια, μια 50χρονη εργαζόμενη στην κουζίνα και μια ακόμη εργαζόμενη 46 ετών, μητέρα 4 κοριτσιών. Ο ιδιοκτήτης και μια 27χρονη εργαζόμενη γλύτωσαν  με εγκαύματα και μεταφέρθηκαν  στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, η μοίρα επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι για μία από τις δύο υπαλλήλουςαφού εκείνη την ημέρα έκανε  το πρώτο της μεροκάματο στην ταβέρνα.

Η αγωνιώδης προσπάθεια του ιδιοκτήτη

Ένοικος υπερκείμενου διαμερίσματος περιγράφει ότι έγινε μπλακ άουτ και όλοι πετάχτηκαν έντρομοι στον δρόμο, όπου είδαν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να προσπαθεί να ανοίξει τρύπα στον τοίχο για να σώσει την γυναίκα του και τις δύο υπαλλήλους, οι οποίες όμως βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες. Ο ίδιος έχει υποστεί εγκαύματα και βαρύ σοκ.

Η φωτιά με τα μέχρι τώρα στοιχεία ξεκίνησε κατά την αλλαγή φιάλης υγραερίου. Δίπλα οι εστίες ήταν αναμμένες. Φαίνεται πως υπάρχει διαρροή και τα πάντα τυλίγονται στις φλόγες. Από το σύστημα εξαερισμού η φωτιά επεκτείνεται στην οροφή του καταστήματος με είκοσι πελάτες και εργαζόμενους να τρέχουν να σωθούν. Οι τρεις γυναίκες εγκλωβίζονται στην κουζίνα αφού οι φιάλες βρίσκονται δίπλα στην πόρτα.

«Πήγε η σύζυγός μου να αλλάξει τη φιάλη. Πήρε φωτιά. Προσπαθούσα να μπω στην κουζίνα αλλά δεν μπορούσα. Απελπίστηκα. Πήρα τη βαριοπούλα και προσπάθησα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο», είπε στην πυροσβεστική ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που είδε τη γυναίκα και τις υπαλλήλους του να χάνονται στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση ενώ επαναλαμβάνει στους οικείους του ότι θέλει να πεθάνει.