Εικονικοί γάμοι με ετοιμόγεννες Ρομά για την άδεια παραμονής

Γάμους μεταξύ αλλοδαπών και ετοιμόγεννων γυναικών Ρομά φέρεται ότι έχουν στήσει κυκλώματα. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να πάρουν οι αλλοδαποί άδεια παραμονής ή να παρατείνουν την ήδη υπάρχουσα.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει από τις κατά τόπους Εισαγγελίες της χώρας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί ποιοι και εάν μετέχουν στο κύκλωμα.

Ήδη, σύμφωνα με το e-thessalia.gr, η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, που έχει ανατεθεί  σε πταισματοδίκη. Στόχος είναι να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της δωροδοκίας και της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης.

Από το 2014

Η υπόθεση φέρεται να άρχισε το 2014. Οι αλλοδαποί που αναζητούν ετοιμόγεννες Ρομά, να παντρευτούν, φέρεται να είναι κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τα κυκλώματα φέρονται ότι εντόπιζαν ετοιμόγεννες γυναίκες και τις έπειθαν έναντι ταρίφας 1.000 ευρώ να μετέχουν στην απάτη, ενώ οι μετέχοντες στο κύκλωμα φυσικά κέρδιζαν περισσότερα χρήματα.

Τα κυκλώματα φέρεται να προσκόμιζαν συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχαν συντάξει συμβολαιογράφοι, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Στόχος ήταν μέσω της αναγνώρισης οι αλλοδαποί να αποκτήσουν το δικαίωμα αίτησης άδειας διαμονής ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών ή να παραταθεί τυχόν άδεια διαμονής που είχαν.

 

Προτεινόμενα για εσάς