Επ' αόριστον κλειστή η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Σερρών, από μπλόκο αγροτών

Επ’ αόριστον απέκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, με τα τρακτέρ τους κάθετα στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Σερρων στο ύψος της διασταύρωσης Σιδηροκάστρου οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Ο αποκλεισμός δρομολογήθηκε αμέσως μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη που πραγματοποιεί περιοδεία στο νόμο.

Την ίδια στιγμή τα μπλόκα τους σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζουν οι αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Στέλνουν δε μήνυμα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μετά την πρόσκληση του υπουργού για διάλογο, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή τους, ότι τόσο ο ίδιος ο υπουργός όσο και η κυβέρνηση δεν βρίσκονται με την πλευρά και τα συμφέροντα των αγροτών.

Μεταξύ άλλων, οι αγρότες των μπλόκων κατηγορούν τον υπουργό ότι ψεύδεται σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τονίζοντας ότι κανένα από τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκε στην παλαιότερη συνάντηση που είχαν και γι’ αυτό και προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Κατηγορούν επίσης τον υπουργό σχετικά με τις δηλώσεις του, πως η κυβέρνηση δεν θέλει αγροτοδικεία, καθώς -όπως σημειώνουν- «αν η κυβέρνηση ήταν πράγματι κατά των «αγροτοδικείων» θα είχε φροντίσει στα 4 χρόνια της θητείας της να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μην επιτρέπεται στον οιονδήποτε εισαγγελέα να ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο σε βάρος αγροτών».

Σημειώνεται ότι με την ανακοίνωσή τους οι αγρότες των μπλόκων καλούν τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ τονίζουν ότι την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στη Νίκαια της Λάρισας, θα αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.