Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου

Αίτημα αποφυλάκισης, κατέθεσε στην ανακρίτρια, η σύζυγος του Γιάννου Παπαπντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου που προφυλακίστηκε όπως και ο σύζυγός της τον περασμένο Οκτώβριο.

Τόσο η ίδια όσο και ο Γιάννος Παπαντωνίου τον περασμένο Οκτώβριο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στους ανακριτές Διαφθοράς για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για κατηγορία, η οποία τους απαγγέλθηκε στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυχρονισμού έξι φρεγατών. Το συγκεκριμένο έργο ανατέθηκε από τον πρώην υπουργό Άμυνας στην εταιρεία «Thales Nederland B.V» και εκείνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον «αντάμειψε» με τουλάχιστον 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Εν τω μεταξύ, στη Χάγη συναντήθηκαν πριν από ημέρες οι ανακριτές Διαφθοράς, που χειρίζονται υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων παρελθόντων ετών με ομολόγους τεσσάρων χωρών, στις οποίες έχουν υποβληθεί αιτήματα για ανοίγματα λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων, μεταξύ άλλων, και για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι  κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι ανακριτές Διαφθοράς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους, ενώ πληροφορήθηκαν πως η δικογραφία που αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, σηματοδότησε την έναρξη έρευνας και σε άλλη χώρα της Ευρώπης.