Η Άντζι Σαμίου βάζει στην θέση του τον Ζάεφ και - ξανά- αποθεώνει τον Τσίπρα

«Από τη στιγμή  που εμείς περάσαμε ό,τι περάσαμε, και οι δικοί μας ”Μακεδόνες” είναι στα κόκκινα, από τη στιγμή που είδα να κάνει μία ανάρτηση, και να αναφέρεται πάλι σε ”Μακεδονία” , δεν ήταν άσχημο να του θυμίσω σαν αυθόρμητος άνθρωπος που είμαι, ότι η ονομασία των Σκοπίων είναι «Βόρεια Μακεδονία» και όχι «Μακεδονία». Τάδε έφη η  Άντζι Σαμίου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και αναφερόμενη σε tweet της όπου διόρθωνε τον Ζόραν Ζάεφ 

Παράλληλα, ωστόσο, δικαιολόγησε τον Σκοπιανό πρωθυπουργό λέγοντας:«Όπως εμείς εδώ έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους που είναι πολύ φορτισμένοι συναισθηματικά, φαντάζομαι ότι και ο Ζάεφ και έχει τους δικούς του ανθρώπους που είναι φορτισμένοι συναισθηματικά και δεμένοι με αυτόν τον όρο. Δεν τον δικαιολογώ αλλά έχει έναν λόγο και αυτός που προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα στη δική του πλευρά», πρόσθεσε.   

«Έχουμε ασφαλή σύνορα»

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Σαμίου υποστήριξε ότι «είναι πολύ καλή η συμφωνία, έτσι και αλλιώς ήταν κάτι που χρειαζόταν απλώς μία υπογραφή να γίνει νόμιμο. Ούτως ή άλλως οι άνθρωποι αυτοί λέγονταν ”Μακεδόνες” από όλα τα κράτη του κόσμου. Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε τη Μακεδονία μας που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και αυτοί είναι Βόρεια Μακεδονία. Επιτέλους, η ιστορία μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από αυτούς και να λένε για τον Μέγα Αλέξανδρο κλπ. Πολλά πράγματα μπαίνουν στη θέση τους αλλά το κυριότερο για μένα είναι ότι έχουμε πιο ασφαλή σύνορα και θα υπάρξει μεγάλη οικονομική βοήθεια στη βόρεια Ελλάδα και τη Μακεδονία μας».

«Ξεχωρίζει»

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Σαμίου είπε:  «αυτός ο άνθρωπος ξεχωρίζει. Ξεχωρίζει για την αγνότητά του,για την υπερβολική δουλειά που έχει κάνει. Βλέπω να γίνονται καλά πράγματα στη χώρα και αυτό με ενδιαφέρει. Υποστηρίζω αυτόν τον άνθρωπο γιατί δεν έχει τίποτα να τον βαραίνει: δεν έχει μπλέξει σε σκάνδαλα, ούτε έχει κλέψει, ούτε έχει ληστέψει, ούτε έχει φάει ταμεία, ούτε έχει βάλει λεφτά σε off shore. Είναι ένας άνθρωπος έντιμος, καθαρός και ελπίζω να μείνει έτσι για πάντα». 

Στην ερώτηση αν θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης, η κ. Σαμίου απάντησε πως «από τη στιγμή που κατάφερε να ενώσει δύο λαούς και να δώσει σε μία χώρα χωρίς πόλεμο άλλο όνομα,να αλλάξει το Σύνταγμά της, είναι σπουδαία πράγματα».

Για ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ.Σαμίου υποστήριξε ότι «δημοψήφισμα θα ήταν λογικό να κάναμε αν ήταν να αλλάξουμε εμείς όνομα».

«Καμμία πολιτική βλέψη»

Τέλος, απαντώντας στο αν έχει πολιτικές βλέψεις,τόνισε :«Όχι, καμία σχέση με την πολιτική ούτε έχω το ”συκώτι” για να αντέξω τέτοιες καταστάσεις. Ούτε βλέψεις έχω ούτε προσωπικό συμφέρον. Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την πολιτική ή να βρω κάποια ”θεσούλα” όπως λένε κάποιοι»