Σήμερα στη 13:30 το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Λάνθιμο

Στη 13:30 σήμερα η κηδεία του πατέρα του Γιώργου Λάνθιμου, Aντώνη, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. H κηδεία του Αντώνη Λάνθιμου θα τελεστεί στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Να σημειωθεί πως ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου έφυγε από την ζωή μόλις δύο μέρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Οσκαρ, στις οποίες η ταινία του σκηνοθέτη, The Favourite, θριάμβευσε μετρώντας 10 υποψηφιότητες.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Λάνθιμος

Ο Αντώνης Λάνθιμος υπήρξε καλαθοσφαιριστής, χαρισματικός σκόρερ της δεκαετίας του ’60 και του ’70 και μέλος της χρυσής ομάδας του Παγκρατίου, δίπλα στους Αλέκο Κοντοβουνήσιο, Τάκη Μάγλο, Νίκο Σισμανίδη και Αντώνη Γούναρη.

Ο Αντώνης Λάνθιμος, που έπαιζε και καλό βόλεϊ, έφτασε ως την εθνική ομάδα και φόρεσε εννιά φορές το εθνόσημο, με παρουσία (έφηβος ακόμη) στη Βαλκανιάδα του 1964 αλλά και στο Ευρωμπάσκετ της επόμενης χρονιάς, όπου ήταν ο 12ος παίκτης.

Σε παλαιότερο αφιέρωμα, στην «Ελευθεροτυπία», ο συνομήλικός του Φίλιππος Συρίγος τον περιγράφει ως «ζογκλέρ» των γηπέδων, προικισμένο με φαντασία, μπρίο και έμπνευση. Επί των ημερών του το Παγκράτι τερμάτισε τρεις φορές στην κορυφαία τριάδα της Α΄ Εθνικής.

«Θα πρέπει να ξέρεις ότι ο Γιώργος είναι διαφορετικός χαρακτήρας από μένα» είχε πει τότε ο Αντώνης Λάνθιμος. «Σοβαρός, υπεύθυνος, εργατικός, συνεπής. Εγώ ήμουν πιο μποέμ, πιο ρέμπελος». Ο Αντώνης Λάνθιμος ήταν ένας πανύψηλος ωραίος άντρας με μπόι 1,93, γόης αλλοτινής εποχής.

Ο Αντώνης Λάνθιμος ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Πόρτο Ράφτη, ενώ κάποια προβλήματα του στέρησαν τη χαρά να μπορέσει να ταξιδέψει στα μεγάλα φεστιβάλ του πλανήτη για να βρεθεί στο πλάι του γιου του.

Ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου εξέφραζε ανοιχτά την άποψή του για τι ταινίες του γιου του, λέγοντας ότι του άρεσε ο Κυνόδοντας περισσότερο από τις προηγούμενες. Είχε εκφράσει μάλιστα την απορία του για το ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης του γιου του!

«Οι ταινίες του γιου μου έχουν περίεργη υπόθεση και ασχολούνται με το παράδοξο. Δεν ξέρω από πού αντλεί τα σενάρια για τις ταινίες του μαζί με τον φίλο του, Ευθύμη Φιλίππου. Καμιά φορά παρακολουθώ τις ταινίες του και απορώ και εγώ πώς τα σκέφτεται αυτά τα πράγματα»!