Άγρια επεισόδια σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Κατερίνη και Δράμα

Άγρια επεισόδια έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα στην Κατερίνη. Το σκηνικό έντασης στήθηκε από ομάδα διαδηλωτών, που συμμετείχε νωρίτερα σε κινητοποίηση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, και στη συνέχεια κινήθηκε προς το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να παρεμποδίσουν τα σχέδια τους να πολιορκήσουν το σπίτι της κα. Σκούφα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, κατά τις συμπλοκές που ακολούθησαν τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Η Αστυνομία προσήγαγε συνολικά έντεκα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα έξι, ενώ οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Μετά το επεισόδιο διαδηλωτές κινήθηκαν με πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης όπου αφού φώναξαν συνθήματα αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω ένταση.

Μπέττυ Σκούφα: Ακροδεξιοί τραμπούκοι – «Προσκλητήριο» με αφίσα

“Τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν φοβίζει τη Δημοκρατία”, τόνισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας) Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το σκηνικό έντασης από ομάδα ατόμων έξω από το σπίτι της, στην Κατερίνη.

“Τριάντα ακροδεξιοί τραμπούκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω και από το δικό μου σπίτι και από τα σπίτια των άλλων δύο βουλευτών (Αστέριος Καστόρης και Χαρίλαος Τζαμακλής)”, σημείωσε η κ. Σκούφα και πρόσθεσε: “Μαζεύτηκαν διότι υπήρχε προσκλητήριο με συγκεκριμένη αφίσα, η οποία καλούσε για κατάληψη στα σπίτια των βουλευτών”.

Η κ. Σκούφα υπογράμμισε ότι “αυτό είναι ποινικά κολάσιμο, πρόκειται για παρενόχληση της οικιακής ειρήνης και θα προχωρήσουμε στα αμέσως επόμενα αναγκαία στάδια”.

Σημείωσε, δε, ότι “το ευτυχές γεγονός είναι ότι από το σύνολο της κοινωνίας είναι (τα άτομα αυτά) καταδικαστέα. Τους γνωρίζουν όλοι για τις ακραίες απόψεις τους και είναι απομονωμένα από την κοινωνία άτομα”.

Ένταση και στη Δράμα στο σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδη

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και στην πόλη της Δράμας, με τους συμμετέχοντες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των βουλευτών που θα ψηφίσουν τη συμφωνία.

Η πορεία των διαδηλωτών ωστόσο, δεν κινήθηκε μέσα από τους συνήθεις δρόμους στο κέντρο της πόλης καθώς διένυσαν απόσταση 800 μέτρων περίπου με κατεύθυνση το σπίτι του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.

Οι διαδηλωτές σταμάτησαν τελικά λίγα μέτρα μακριά από την οικία του βουλευτή, παρουσία αστυνομικής δύναμης, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Η πορεία λίγη ώρα μετά διαλύθηκε στο κέντρο της πόλης, αφού νωρίτερα είχε περάσει μπροστά και από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο κέντρο της Δράμας.

Καραγιαννίδης: Η αντιπολίτευση ηθικός αυτουργός

Η συγκέντρωση ομάδας ατόμων έξω από το σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη στη Δράμα, «είναι αποτέλεσμα των εμπρηστικών δηλώσεων που έχουν κάνει βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δη και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της πόλης μου, του νομού μου και είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των πραγμάτων» δήλωσε ο βουλευτής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι άνθρωποι που υποδαυλίζουν τα εθνικά μίση, ονομάζοντάς με, εμένα προσωπικά «προδότη», αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στη Μακεδονία «προδότες», ουσιαστικά οπλίζουν το χέρι και τη γλώσσα των ανθρώπων αυτών, έτσι ώστε να έχουμε αυτά τα φαινόμενα» σημείωσε ο κ. Καραγιαννίδης.

«Δεν μιλάμε για πολύ κόσμο, δεν ήταν ούτε 100-150 άνθρωποι, που ήρθαν κάτω από το σπίτι, ξεσήκωσαν όλη τη γειτονιά και κατατρόμαξαν κόσμο και κοσμάκη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Όπως καταλαβαίνετε, για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα, που θα αφορά την ακεραιότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την περιουσία μας, υπεύθυνη θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο Απολογισμός των συγκεντρώσεων

Εκατόν τριάντα τρεις προσαγωγές και 10 συλλήψεις έγιναν συνολικά από τις αστυνομικές δυνάμεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τα επεισόδια που έγιναν έξω από την Βουλή. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα «πολεμοφόδια», ενώ τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Περίπου 85 από τους προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια πριν από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Οι προσαγωγές αυτές έγιναν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που έκανε η Αστυνομία, κατ’ εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού, με στόχο να εμποδίσουν τις ομάδες των ακροδεξιών που πήγαιναν αποκλειστικά για να προκαλέσουν επεισόδια στη Βουλή.

Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες αυτούς, αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ, αλλά μια ομάδα πάνω από 30 άτομα, πέρασε έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στην Αθήνα και έγραψαν με σπρέι στον μαντρότοιχο το σύνθημα: «Μακεδονία γη ελληνική».

Η ομάδα αυτή προσήχθη και πάλι από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιός έγραψε το σύνθημα, οπότε θα προστεθεί στους συλληφθέντες.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από πέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ