Η ντροπή των ράντζων βασιλεύει και στο Κρατικό Νίκαιας

Σαρανταοκτώ  διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας,  με τους  μισούς εξ αυτών να περιμένουν πάνω από 5 ημέρες, καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Την ίδια ώρα,  το νοσοκομείο, χθες, σε ημέρα εφημερίας ήταν πνιγμένο μέσα στα ράντζα με τους ανήμπορους ασθενείς να προσπαθούν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, επιχειρώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν κρυμμένο το πρόσωπό τους από τους περίεργους περαστικούς.

Η ΠΟΕΔΗΝ, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίας, καταδεικνύοντας την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στο Αττικόν, από όπου επίσης δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα συγκλονιστικές φωτογραφίες, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία, μεταξύ άλλων και  στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, ο Ευαγγελισμός αναπτύσσει περί τα 120 ράντζα μετά από κάθε εφημερία και ξεκινάει τη νέα εφημερία με ράντζα και όχι με κενά κρεβάτια (25% κενά με βάση το νόμο), ενώ 6 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης ΜΕΘ.

Εικόνες ντροπής: «Πνίγεται» στα ράντζα το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας