Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία: Αποκλεισμένοι δρόμοι, πλημμύρες, κατολισθήσεις και black out

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, μαίνεται η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις.

Από τον Έβρο ως και την Πελοπόννησο τα προβλήματα είναι αρκετά. Ξεκινώντας από το νομό Έβρου, οι Αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Έβρου έχει αρχίσει να ανεβαίνει, ιδίως στην περιοχή Πέταλο. Στο Μέγα Σπήλαιο στα Καλάβρυτα είχαμε κατολίσθηση, στον Αλφειό ποταμό πλημμύρες και ολόκληρα χωριά στην Μεσσηνία, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Ο κίνδυνος του black out, δεν αποφεύχθη, καθώς κάποια χωριά σε Μεσσηνία και Μάνη, βυθίστηκαν στο σκοτάδι, από χθες τη νύχτα και το σύστημα ηλεκτροδότησης, έχει φτάσει στα όριά του, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στην Αττική ειδικότερα, το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα έφερε νέες χιονοπτώσεις στην Αττική και μάλιστα πυκνές, ενώ δεν έλειψαν τα προβλήματα.

Από το πρωί χιονίζει στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω, στο ρεύμα που οδηγεί προς το καζίνο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται, όλες οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, με εκχιονιστικά μηχανήματα και «αλατιέρες», ώστε το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοικτό. Το θερμόμετρο στην Πάρνηθα βρίσκεται υπό το μηδέν και το κρύο είναι τσουχτερό.