Ταλαιπωρία για τους Αθηναίους. Το πρόγραμμα της Μέρκελ-Πού θα πάει για να μην... πάτε εσείς

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα και αύριο του; Αθηναίους οδηγούς αφού δρόμοι θα ανοίγουν και θα κλείνουν, ανάλογα με το πού θα κινείται η γερμανίδα καγκελλάριος. Η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται στη χώρα μας γύρω στις 17:30  (άρα, οι δρόμοι προς και από το Ελευθέριος Βενιζέλος θα είναι «μπλοκαρισμένοι») και το πρόγραμμά της έχει ως εξής:

  • Στις 18:10 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

  • Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
  • Αργότερα θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.
  • Στις 14:00 θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.
  • Η Άνγκελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή στις 16:30.

Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί

  • Σήμερα στις 16:00 θα κλείσει ο σταθμός EYAΓΓEΛIΣMOΣ, ενώ στις 16:30 θα ακολουθήσουν οι σταθμοί KATEXAKH, MEΓAPO MOYΣIKHΣ και  ΣYNTAΓMA.
  • Αύριο (Παρασκευή), ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Οπως έγινε γνωστό, απαγορεύτηκαν με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Ανδρέα Βασιλοπουλου, οι πορείες και συγκεντρώσεις σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη χώρα μας, της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από διάφορες παρατάξεις και συλλογικότητες του αριστερού χώρου για τις 18.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, καθώς αυτά δεν είναι μέσα στην ζώνη απαγόρευσης – δεν θα επιτραπεί όμως η πορεία προς το Σύνταγμα, που επίσης έχουν προαναγγείλει οι διοργανωτές, καθώς το όριο που τίθεται είναι η οδός Αμερικής.

Επηρεάζει επίσης την προγραμματισμένη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στον Ευαγγελισμό, καθώς το σημείο είναι μέσα στον «δακτύλιο» της απαγορευμένης ζώνης που έχει οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ και επομένως δεν θα επιτραπεί η συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Οι «εκτός» κέντρου περιοχές

Ζώνες απαγόρευσης κάθε συγκέντρωσης και πορείας, έχουν οριστεί επίσης στον κρατικό αερολιμένα και κατά μήκος της Αττικής οδού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου θα διαμείνει η κ. Μέρκελ, καθώς και στο Χαλάνδρι και Μαρούσι, όπου η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφθεί την Παρασκευή το σπίτι του Γερμανού πρέσβη και την Γερμανική Σχολή.