Μετρό: Πόλεμος στα 8 δευτερόλεπτα των τζαμπατζήδων-Μέτρα παίρνει ο ΟΑΣΑ

Ο χρόνος που μένoυν ανοιχτές οι πύλες είναι αρκετός, ώστε μαζί με τον επιβάτη που έχει χτυπήσει το εισητήριό του να προλάβει να περάσει και ο τζαμπατζής!

Μπορεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο να άλλαξε τα δεδομένα στις σταθερές συγκοινωνίες και να έβαλε τέλος στη στρατιά των ατόμων που χρησιμοποιούσαν το μετρό χωρίς να ακυρώνουν το εισιτήριό τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι..άλλοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, η διοίκηση του ΟΑΣΑ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, έχει αναθέσει τη διενέργεια ειδικής μελέτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προκειμένου να εντοπίσει τις αιτίες και να αναζητηθούν τρόποι για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Υπενθυμίζεται πως στον χρόνο των 8 δευτερολέπτων κατέληξε ο ΟΑΣΑ μετά από μελέτη που ετοίμασε η ανάδοχος εταιρεία, Hellas Smart Ticket, και ύστερα από εκτεταμένες δοκιμές.

Τώρα το έργο του ΕΜΠ είναι αφενός να καταγράψει τι ισχύει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και πώς αντιμετωπίζουν εκεί το φαινόμενο του τζάμπα…

Φυσικά, ένα άλλο μέτρο που έως τώρα λειτουργούσε ήταν οι έλεγχοι στα μέσα μεταφοράς. Η επαναφορά των ελέγχων στα μέσα μεταφοράς θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν από τους στόχους που θα τεθεί στις συγκοινωνιακές εταιρείες από το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ).