Τελεσίγραφο... 15.000 πολιτών για το λουκέτο σε υποκατάστημα της Εθνικής

«Λουκέτο» βάζει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Τσοτύλι Κοζάνη , προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής

Πρόκειται για ένα από τα πιο …πλούσια υποκαταστήματα  της Εθνικής Τράπεζας στην επαρχία, που εξυπηρετεί περίπου 15.000 πολίτες οι οποίοι στο εξής θα πρέπει να ταξιδεύουν  περισσότερο από μία ώρα για να φτάσουν στην Σιάτιστα όπου βρίσκεται το πλησιέστερο υποκατάστημα.

«Η Εθνική τράπεζα λειτουργεί στο Τσοτύλι εδώ και περίπου 30 χρόνια. Διαθέτει καταθέσεις 25 εκατ. ευρώ, όλες οικονομίες μιας ζωής κυρίως μεταναστών που γύρισαν πίσω στην πατρίδα και θέλησαν να τις αποταμιεύσουν» δήλωσε στοethnos.gr ο δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος και αναρωτιέται: «Οι περισσότεροι κάτοικοι του Τσοτυλίου  είναι γέροντες και η περιοχή είναι δύσβατη. Πώς θα μετακινούνται;»

«Θα αποσύρουμε τις καταθέσεις»

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, προαναγγέλοντας απόσυρση των καταθέσεων του δήμου από την Εθνική, αν δεν αλλάξει απόφαση το τραπεζικό ίδρυμα.

«Αν η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν επανεξετάσει την απόφαση της κι επιμείνει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος, ο Δήμος Βοΐου θα αποσύρει τις καταθέσεις του και οι επιχειρήσεις του θα διακόψουν κάθε μορφής συνεργασία με την συγκεκριμένη Τράπεζα» προειδοποίησε ο κ. Λαμπρόπουλος και συμπλήρωσε ότι «αυτό θα ζητήσουν κι από τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους ομογενείς της διασποράς, να επανεξετάσουν την στάση τους έναντι της τράπεζας».

Το υποκατάστημα της Εθνικής εξυπηρετεί πληθυσμό πάνω από 15.000 κατοίκων, ήτοι των κατοίκων του Τσοτυλίου και των 52 περί αυτού τοπικών κοινοτήτων. Θέση για το ζήτημα πήρε και το Επιμελητήριο Κοζάνης με τον πρόεδρό του Νίκο Σαρρή να υπογραμμίζει ότι το λουκέτο των γκισέ της Εθνικής δημιουργεί συνθήκες αποδυνάμωσης, αποξένωσης και ανασφάλειας, τόσο στην τοπική κοινωνία της ιστορικής πόλης του Βοίου

Σε συνάντηση του δημάρχου με εκπροσώπους της Εθνικής οι τελευταίοι επεσήμαναν πως θα μεταφέρουν  το αίτημα της Δημοτική Αρχής στην κεντρική διοίκηση της τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα. Συνολικά η Εθνική τράπεζα αναμένεται να κλείσει περισσότερα από 70 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.