Τηλέμαχος: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Λεκανοπέδιο - Θεσσαλονίκη

Ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας, που παρέμενε κλειστός για τουλάχιστον μία ώρα, άνοιξε το πρωί της Τρίτης (8/1), με την Τροχαία να ανάβει το «πράσινο φως» για την διέλευση των οχημάτων..Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας ήταν κλειστή για όλα τα οχήματα και στα δύο ρεύματα από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας και πλέον με προπορευόμενα οχήματα της Τροχαίας, αλλά κι εκχιονιστικών μηχανημάτων, διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων, με ιδιαίτερη προσοχή, προς τη Λαμία.

Η απόφαση για κλείσιμο της Εθνικής Οδού, είχε ληφθεί από την Τροχαία, καθώς η χιονόπτωση στο ύψος της Μαλακάσας είναι σφοδρή και δεν μπορούσαν τα εκχιονιστικά να ανοίξουν το δρόμο.

Εντωμεταξύ  πολλοί δρόμοι, μεταξύ των οποίων και κεντρικοί οδικοί άξονες, παραμένουν κλειστοί μέχρι κι αυτή την ώρα, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται σε αρκετά σημεία.

Δρόμοι κλειστοί στην Αθήνα και την Αττική

– Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του καταστήματος «Ζυγός» ρεύμα προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES», (από ώρα 00:05).
– Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Άγιου Πέτρου έως το ύψος του Σ. Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
– 6η χ/θ Π.Ε.Ο Αθηνών –Θήβας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα περιοχή Μάνδρας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.
– Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του «Γηπέδου» έως την περιοχή Ανατολή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
– Επί της Λ. Χασιάς, από το ύψος του καταστήματος “Αβράμης”, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, (από ώρα 00:10).
– Περιοχή Καλοπούλα ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό, (από ώρα 00:50)
– Έξοδος Αττικής Οδού προς Ν.Ε.Ο.Αθηνών-Λαμίας, (από ώρα 02:45)
– Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών –Λαμίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, Δήμος Κηφισιάς, (από ώρα 02:35). Την 08:00 ώρα, άνοιξε το ρεύμα κυκλοφορίας προς  Λαμία.
– Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος του Γηπέδου Καισαριανής, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κατεχάκη (από ώρα 03:30)
– Επί της Λ. Κατεχάκη έξοδος προς Καισαριανή, (από ώρα 04:40)

Δρόμοι κλειστοί στη Θεσσαλονίκη

– Επ. Ο. Μηχανιώνας – Πλαγιαρού.
– Επ. Ο. Αγ. Βασιλείου- Χορτιάτη (ενεργούνται έκτροπες από 07:40 της 3-1-2019).
– Επ. Ο. Ν. μεσημβρίας-Ξηροχωρίου, από το στρατόπεδο Ν. Μεσημβίας προς Ξηροχώρι
– Επ. Ο.Βαθύλακκου-Αγιονερίου, προς Ξηροχώρι και προς Αγιονέρι.

Τι να προσέξουν οι οδηγοί

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).

Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους. Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση. Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).

Τι να προσέξουν οι πεζοί

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία επισημαίνει για τους πεζούς: Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι. Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν. Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.