Κακοκαιρία: Πού χιονίζει αυτήν την ώρα ο...Τηλέμαχος

Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την Αττική, με ορατό το ενδεχόμενο να χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας. Στις Αφίδνες ο «Τηλέμαχος» έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του και η Τροχαία είναι έτοιμη να επιβάλλει μέτρα για την αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων στην κίνηση των οχημάτων. Ολος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός, καθώς η κακοκαιρία θα ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Πολύ χιόνι πέφτει αυτή την ώρα στον Άγιο Στέφανο, στον Ωρωπό και στις γύρω περιοχές.

Από το πρωί ξεκίνησε η επέλαση του «Τηλέμαχου», ο οποίος έβαλε στο… μάτι την Εύβοια. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρή χιονόπτωση επικρατεί στον Άγιο, στην περιοχή προς Μετόχι, Βίταλο, Αυλωνάρι και σε άλλες περιοχές της κεντρικής και νότιας Εύβοιας.

Απαγορευτικό

Από την αστυνομία δόθηκε απαγορευτικό στα φορτηγά κι επιτρέπεται η διέλευση ΙΧ που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συνθήκες που επικρατούν είναι δύσκολες και δεν χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις.

Σοβαρά προβλήματα στο δρόμο, λόγω της χιονόπτωσης, υπάρχουν και στην Κύμη-Βίταλο, όπου δεν αποκλείεται να διακοπεί σε λίγο εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων. Τις Αρχές ανησυχεί ιδιαίτερα η περιοχή της Κύμης γι’ αυτό τον λόγο θα γίνει σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Σπανό, τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Κωστόπουλο και με άλλους εκπροσώπων φορέων στην παραλία της Κύμης.

Αυτή την ώρα η χιονόπτωση είναι έντονη από τον Άγιο Στέφανο και προς Λαμία. Επίσης Χιονίζει σε όλη τη διαδρομή από τα διόδια και μέχρι τη Σκάλα Ωρωπού.

Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και της Περιφέρειας είναι επί ποδός για να αντιμετωπίσουν την επέλαση του χιονιά.

Πρόσκαιρη βελτίωση

Η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι σύντομη: από την Τρίτη βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, που όμως και αυτή θα είναι πρόσκαιρη. Σήμερα πάντως αναμένουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες.

Την Τρίτη τις πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, όπως επίσης και το χιονόνερο και οι μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.