Εισβολή, δεκατρείς ώρες μετά - Πώς οι άντρες των ΕΚΑΜ συνέλαβαν τον ταμπουρωμένο πιστολέρο

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μετά από 13 ώρες διαπραγματεύσεων, άνδρες της ΕΚΑΜ, εισέβαλαν σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου, στον Άγιο Δημήτριο,  όπου είχε ταμπουρωθεί οπλισμένος  60χρονος και από το μεσημέρι πυροβολούσε στον αέρα εκφοβίζοντας τους περιοίκους.

Τα μέλη της ΕΚΑΜ κάλεσαν τον ένοπλο να παραδώσει το όπλο «Ρίξε το όπλο, θα σε πυροβολήσω» έλεγαν οι πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ.

Τι προηγήθηκε της σύλληψης  

Ο 60χρονος που το μεσημέρι της Κυριακής πυροβολούσε και είχε ταμπουρωθεί στην οικία που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου 10 επί ώρες δεν συνεργαζόταν με τις αρχές και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις του διαπραγματευτή της ΕΛΑΣ.

Ηταν σε κατάσταση μέθης και είχε εντοπιστεί από γείτονες στον προαύλιο χώρο της κατοικίας οι οποίοι έσπευσαν να του ζητήσουν τον λόγο για τους πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν επί ώρες σε διαπραγματεύσεις μαζί του, προσπαθώντας να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν να παραδώσει το όπλο του.  Μαζί με τον διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ ήταν και η σύντροφος του 60χρονου.

Στην περιοχή κλήθηκαν και ειδικές μονάδες της αστυνομίας (ΕΚΑΜ), άνδρες της οποίας προειδοποίησαν τον 60χρονο άνδρα σύμφωνα με μαρτυρίες το μεσημέρι πυροβολούσε στον αέρα ότι αν δεν παραδοθεί θα επέμβουν, κάτι που έγινε περίπου τα μεσάνυχτα. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής αφού οι κομάντος της Αστυνομίας ακινητοποίησαν τον ύποπτο και τον αφόπλισαν.

Δείτε το βίντεο που τράβηξε ο ρεπόρτερ του protothema.gr Χρήστος Χατζησπύρου: