Έγκλημα στον Πειραιά: Παραδόθηκε ο δράστης-Οι εκδοχές για τις αιτίες του φονικού

Τριαντάχρονος, με καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο, είναι ο δράστης της δολοφονίας 21χρονου, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς έξω από μπαρ στον Πειραιά.  Μετά από διαπραγματεύσεις που είχαν μαζί του οι αστυνομικοί  της Ασφάλειας Αττικής, παρουσιάστηκε μαζί με το δικηγόρο του και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση για το συμβάν.

Παραδόθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο δηλώνει μετανοιωμένος ενώ ισχυρίζεται ότι  είχε μαζί του το πιστόλι για να πυροβολήσει για την αλλαγή του χρόνου.

Ωστόσο, είναι γνωστός στις αρχές γιατί στο παρελθόν είχε συλληφθεί για ναρκωτικά, κλοπή, αλλά και κατοχή όπλου, το οποίο είχε βρέθηκε πάνω του κατά τη σύλληψή του μετά από καταδίωξη.

Οι Αρχές είχαν συλλέξει δύο κάλυκες από το σημείο ενώ είχαν στην κατοχή τους βίντεο και μαρτυρίες με τις οποίες αναγνώρισαν τον δράστη.

Το φονικό

Ο 30χρονος εκμεταλλεύθηκε τη σύγχυση που ακολούθησε του περιστατικού και διέφυγε πριν φτάσουν άνδρες της αστυνομία. Σύμφωνα με την σύντροφο του θύματος, είχε προηγηθεί καυγάς έξω από το μπαρ και στη συνέχεια ο δράστης πυροβόλισε τον 21χρονο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αφορμή στάθηκε ένα απλό σκούντημα μεταξύ θαμώνων του κλαμπ. Δράστης και θύμα σπρώχτηκαν λόγω του συνωστισμού στην είσοδο του καταστήματος, όπου είχαν πάει με παρέες για να διασκεδάσουν, ο ένας έκανε παρατήρηση στον άλλον, έγινε αρχικά ένα λεκτικό επεισόδιο, και στη συνέχεια συνεπλάκησαν.

Κατά τη συμπλοκή, ο δράστης τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε δύο φορές τον 21χρονο, με αποτέλεσμα μία σφαίρα να τον τραυματίσει θανάσιμα στο στήθος.

Μπέρδεμα;

Κατά μία άλλη εκδοχή, κατά τη διάρκεια της φιλονικίας, το θύμα έκανε παρατήρηση στο δράστη γιατί είχε πειράξει σε άλλη στιγμή την κοπέλα του, κάτι που πιθανόν όξυνε την κατάσταση, αλλά τον είχε μπερδέψει με το δίδυμο αδελφό του.

Οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν από την κατάθεση που δίνει ο 30χρονος, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ